BVO-bijeenkomsten biede zzp'ers de mogelijkheid tot netwerken.
BVO-bijeenkomsten biede zzp'ers de mogelijkheid tot netwerken.

Netwerken en wijzer worden bij De Bibliotheek voor Ondernemers

WEESP - Na een succesvolle pilot in het voorjaar gaat De Bibliotheek door met de thema- en netwerkavonden voor zelfstandige ondernemers. Voor 18 september staat de eerste thema-avond gepland met gastspreker Martijn Pennekamp. Hij praat zzp'ers bij over de financiële kant van het zelfstandig ondernemen.

Martijn Pennekamp behandelt op deze eerste officiële thema-avond van de Bibliotheek voor Ondernemers de zakelijke kant van ondernemen. Van belang voor elke startende ondernemer: hoe regel je de financiën, hoe zit het met de belasting en wanneer vraag je een VAR aan? Zzp'ers weten het allemaal wel, maar kunnen toch wel een steuntje in de rug gebruiken, zo ontdekte Judith Kortland van de Weesper bibliotheek aan de Oudegracht: "In het voorjaar hebben we drie van deze bijeenkomsten georganiseerd en die werden zo goed bezocht en door de bezoekers gewaardeerd dat we besloten hebben om er onder de noemer 'Bibliotheek voor Ondernemers' een vaste activiteit van te maken."

Thema's en netwerken
Van september tot en met juni organiseert De Bibliotheek elke derde donderdag van de maand een bijeenkomst voor zzp'ers uit Weesp en omstreken. Doel is om elkaar te leren kennen, van elkaar te leren en kennis op te doen. De themabijeenkomsten en netwerkbijeenkomsten wisselen elkaar om de maand af. Martijn Pennekamp bijt in september het spits af met een presentatie over geldzaken. In oktober is vervolgens een netwerkbijeenkomst waar een zzp'er zijn eigen onderneming presenteert aan collega-zzp'ers. "Juist feedback krijgen van mensen die in dezelfde positie zitten als jij is heel erg leerzaam, hebben we gemerkt", licht Kortland toe. "Het samen praten over de kansen en valkuilen van zelfstandig ondernemen is heel inspirerend en waardevol. Daarbij bieden de bijeenkomsten zzp'ers een uitgelezen kans tot netwerken." Voor november staat het thema 'Digitale aanwezigheid' op de rol: hoe en waar presenteer je jezelf en je bedrijf op internet. In een folder verkrijgbaar bij de bibliotheek en op de website is het hele programma terug te lezen. Kortland: "De reacties van zzp'ers zijn heel enthousiast, we voorzien duidelijk in een behoefte."

De bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur met een inloop met een zzp'erspel, aanvang is 20.00 uur. Deelnemers hoeven zich vooraf niet aan te melden, maar het mag wel via een mail naar bvo@debibliotheek.org. Voor leden van de bibliotheek kost deelname aan de thema-avonden € 3,- per keer en € 15,- voor niet-leden. Deelname aan netwerkavonden is voor leden gratis, niet-leden betalen € 5,-.