Dolf Jansen staat woensdag 17 september in Theaterpand Weesp.
Dolf Jansen staat woensdag 17 september in Theaterpand Weesp.

woensdag 10 september

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt woensdag 10 september een ouderensoos in Gebouw Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor koffie, een praatje en een spelletje. Entree € 2,-.

Meezingavond

Er is woensdag 10 september een meezingavond in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Aanvang: 20.00 uur. Deelname is gratis.

'Hier sta ik'

Kees van der Zwaard voert woensdag 10 september in de Grote Kerk een voorstelling over Maarten Luther op. Hij duikt in de spannende, wonderlijke en soms grimmige gedachtenwereld van Maarten Luther. Aanvang: 20.00 uur. Toegang gratis, collecte bij de uitgang.

Teken- en schilderles

Annita Sikking van Het A[r]telier in de Slijkstraat start woensdag 10 september met het geven van teken- en schilderlessen in acryl- en/of olieverf. Aanmelden via www.hetarteliervanweesp.nl of 06-51 841 249. De lessen zijn op woensdag van 19.30 tot 22.00 uur.

Fotografiecursus

Eric Hage start woensdag 10 met nieuwe fotografiecursussen. Inschrijven via www.erichage.com.

donderdag 11 september

'Deux jours, une nuit'

Sandra is overspannen geweest en wil weer gaan werken. Maar haar collega's hebben een tandje bij gezet en Sandra is niet meer nodig. De film 'Deux jours, une nuit' draait donderdag 11 september in de City. 20.00 uur / € 8,-.

vrijdag 12 september

Stadhuisconcert

Weespers Fred en Christina Edelen bijten het spits af in een nieuwe serie stadhuisconcerten. Op vrijdag 12 september verzorgt hun Domenico Consort een concert in de raadzaal. Op het programma staan onder meer werken van Haydn en Mozart. Aanvang: 20.15 uur. De entree bedraagt € 12,-.

Presentatie 'Tutti frutti'

Het boek 'Tutti frutti' wordt vrijdag 12 september in Weesp gepresenteerd. Van de 28 ondernemers die hierin aan bod komen, komen er twee uit Weesp: Hawre Rahimi en Geoff Collier. Zij vertellen over hun ondernemersavontuur in Nederland. De presentatie is om 16.00 uur in de BoekenArk.

vrijdag 12 september en zaterdag 13 september

Ophalen oud papier

De werkgroep oud papier van de Grote Kerk haalt in Weesp het oud papier op. Het centrum is vrijdag aan de beurt, zaterdag de andere wijken in Weesp. Het papier moet om 8.00 uur buiten staan.

vrijdag 12 september tot zondag 28 september

'Kan ik u helpen?'

De City houdt in samenwerking met de winkeliers een culinaire theatertour door Weesp. De deelnemers ontdekken wat er in de winkels gebeurt zodra de rolluiken dicht gaan. Het publiek wordt in kleine groepjes meegenomen langs verschillende locaties. Voor de laatste scène komt iedereen samen voor de ontknoping en een diner. Het stuk loopt van 12 tot en met 28 september. Voor tijden en kaarten kijk op wesopa.nl.

zaterdag 13 september

Openstelling Grote Kerk

De Grote Kerk in de Nieuwstraat is elke zaterdagmiddag geopend voor publiek. Van 13.00 tot 16.00 uur kan het gebouw worden bezichtigd.

Preview City of Wesopa

In de City of Wesopa wordt zaterdag 13 september een preview gehouden. Tijdens deze feestelijke avond laat het theater zien wat men dit nieuwe seizoen kan verwachten. Aanvang 20.30 uur.

Fort open

Fort Ossenmarkt houdt een open dag vanwege de Stellingmaand. Tussen 10.00 en 17.00 uur zijn er elk uur rondleidingen. Voor de jeugd zijn er tussen 14.00 en 16.00 uur speciale rondleidingen met na afloop een quiz met leuke prijzen.

Open dag Computerclub

Computer Club Weesp houdt zaterdag 13 september een open dag. In de clubruimte in Fort Ossenmarkt (nis 23) laten de leden en het bestuur zien wat Computer Club Weesp te bieden heeft op het gebied van trainingen en cursussen. Van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Open dag KGW

Kreatieve Groep Weesp opent tijdens Monumentendag de deuren. Op zaterdag 13 september staan de begeleiders van 11.00 tot 16.00 uur klaar om informatie over de activiteiten te geven. Iedereen vanaf 16 jaar kan bij de KGW zijn of haar talenten op het creatieve vlak ontdekken en ontwikkelen. De KGW is gevestigd in Fort Ossenmarkt.

Carillonconcert

Ter ere van Open Monumentdag bespeelt Mathieu Daniël Polak het carillon van de Grote Kerk. Op het programma staan balletmuziek, Peruviaanse liederen, Chinese muziek en kinderliedjes. Tijd: tussen 13.45 en 16.15 uur. De toren kan dit jaar niet worden bezocht.

Open Monumentendag

Op zaterdag 13 september is het Open Monumentendag. Weesp heeft een groot aantal historische bezienswaardigheden zoals de Grote Kerk, het stadhuis, de Van Houtenkerk, molen De Vriendschap, Fort Ossenmarkt, de Maarten Lutherkerk, molen 't Haantje en de synagoge. Deze monumenten openen hun deuren van 10.00 tot 16.00 uur. Vrijwilligers zorgen voor activiteiten en uitleg. Ook rijdt er een paardentaxi, klinkt er carillonmuziek, houdt de Historische Kring Weesp open huis en worden er in De Vriendschap pannenkoeken gebakken.

zondag 14 september

Weesper Fietstocht

De eerste Weesper Fietstocht wordt gehouden op zondag 14 september. De tocht is geschikt voor jong en oud. Na afloop is er een gezellige nazit bij Don Bosco met livemuziek. Inschrijven kan door te mailen naar post@wfc0294.nl. Deelname kost 3 euro.

Theaterrondleiding

Van 12.00 tot 16.00 uur geven theatermakers en spelers van de Citybende rondleidingen door de City of Wesopa. Verhalen worden afgewisseld met korte scènes. In de oude foyer boven zijn workshops voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar. In de zaal kunnen kinderen tot en met 12 jaar aan workshops meedoen.

Doopdienst

De Evangelische Gemeente houdt zondag 14 september een doopdienst in de Reijana Hoeve aan de Gooilandseweg in Weesp. Iedereen mag deze dienst bijwonen. Tijd: 10.30 uur.

maandag 15 september

Inloop Seniorweb

Seniorweb houdt elke maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur een inloopochtend in De Bibliotheek aan de Oudegracht. De vrijwilligers geven informatie over cursussen en bieden hulp en ondersteuning bij problemen met computers, tablets en smartphones.

Muziek op Schoot

Globe start dinsdag 16 september met een nieuwe cursus Muziek op Schoot in Fort Ossenmarkt. De cursus is bedoeld voor (groot)ouders met (klein)kinderen in de leeftijd van 8 maanden tot vier jaar. Men kan kiezen uit deelname op dinsdag of woensdag, beide dagen om 10.00 uur. Info: www.globeckc.nl.

woensdag 17 september

Dolf Jansen

Dolf Jansen doet woensdag 17 september een try-out in Theaterpand Weesp. Aanvang: 20.30 uur. Kaarten kosten 15 euro. Reserveren kan via publiek@zone1380.nl.

Schilderlessen

Kunstenares Ita Verwey start met nieuwe schilderlessen in acryl en gemengde techniek. Voor meer info: 0294 413933 en info@itaverwey.nl.

Maarten van Rossem

Historicus Maarten van Rossem verzorgt woensdag 17 september een lezing in de Van Houtenkerk. Aanvang: 20.30 uur. Kaarten zijn te koop in bovengenoemde kerk en in de bibliotheek en kosten € 12,50.

Open Repetitie

The City Singers zijn op zoek naar nieuwe sopranen, tenoren en bassen. Het repertoire: van pop tot musical en golden oldies. Op woensdag 17 september is er vanaf 19.30 uur een open repetitie in de City.

Volksuniversiteit

Volksuniversiteit Weesp heeft het nieuwe cursusaanbod rond. Op woensdag 17 september wordt het nieuwe aanbod gepresenteerd in de Van Houtenkerk. Belangstellenden kunnen tussen 19.30 en 20.30 uur binnenlopen.

De Gruffalo

Twee-ater speelt woensdag 17 september voor kinderen de voorstelling 'De Gruffalo - Meneer Monster'. Locatie: City of Wesopa. Aanvang 14.00 uur en 16.00 uur. € 7,50. Reserveren via wesopa.nl.

Maarten van Rossem geeft woensdag 17 september een lezing in Weesp.