Ontdek het theater op de Kindertheaterdag.
Ontdek het theater op de Kindertheaterdag. Foto: Mascha Hendriks

Kindertheaterdag in de City en nog veel meer leuks

WEESP - Zelf acteren, teksten schrijven en meebeleven wat een theater biedt? Dat kan op de Kindertheaterdag in Theater City of Wesopa. Kun je meteen zien welke kindervoorstellingen er dit seizoen te zien zijn in het theater.

Met de Kindertheaterdag op zaterdag 14 september opent theater City of Wesopa ook voor kinderen het theaterseizoen. De organisator is De City Speelt en regisseurs Lenne Koning en Maartje Ghijssen trekken weer van alles uit de kast om er voor kinderen een leuke middag van te maken. Van theater- en schrijfworkshops tot schminken en theaterrondleidingen: voor kinderen is er tussen 12.00 en 16.00 uur veel te beleven op theatergebied. Wie weet ontdek je wel dat je acteren heel erg leuk vindt. Vaders, moeders, oma's, opa's en andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom op deze open dag.

Van Gruffalo tot Ridder Florian
Het theaterseizoen heeft voor jongere en oudere kinderen veel in petto. De eerste enge gast is Meneer Monster met de Gruffalo. De voorstelling is 17 september om 14.00 en 16.00 uur. Voor de hele kleintjes is er op zondag 22 maart 2015 om 11.00 uur een concert op schoot door blazersensemble Alle hoeken van de kamer. Dat belooft heel bijzonder te worden. Wat komt er nog meer? Een boekenweekvoorstelling met circusact 'Cirkia Bohemia', Poppentheater met 'Vrouw Koekla' op 15 oktober, een Afrikaanse middag met een zandtekenaar en een djembéworkshop van Victor Ferrero op 9 november en ook Frank Groothof komt terug met een speciale moederdagvoorstelling 'Ridder Florian' op 10 mei. Te veel om hier op te noemen. Het totale overzicht staat daarom in het jeugdprogrammaboekje, verkrijgbaar bij de City of Wesopa.