Start FC Weesp levert zege en vele doelpunten op.
Start FC Weesp levert zege en vele doelpunten op. Foto: Yannick uit den Boogaard

Doelpuntenregen FC Weesp

WEESP - Met een afgetekende zege heeft FC Weesp een goede start van het voetbaljaar achter de rug. De Weesper tweedeklasser maakte zondag korte metten met tegenstander SV Houten: 6-3.

FC Weesp startte stroef en gaf vooral de eerste fase van het duel nog wel wat weg. SV Houten kreeg kansen en kwam zelfs op voorsprong. Een corner werd tegen de touwen gekopt. SV Houten bleef voor rust aanzetten. Hoewel FC Weesp de schade tot twee keer toe kon repareren door doelpunten van de ervaren Dirk Jan Aalst en Koen Buddenberg, stond SV Houden na de eerste helft op een 2-3 voorsprong.

Na rust overheerste FC Weesp. De Weespers speelden steeds beter en creƫerden veel kansen. Na een strafschop werd het 3-3 en dat was meteen het moment waarop FC Weesp het duel compleet overnam. Er volgden doelpunten van Kick van Aelst en Jesse van Huisstede (2x), waardoor de zege zeker was.

Goede start zaterdag
De zaterdag van FC Weesp begon het jaar afgelopen weekend eveneens met een zege. De afgelopen voorjaar gedegradeerde Weespers wonnen het eerste duel tegen Eemnes. Eemnes degradeerde afgelopen jaar ook en was toen nog twee maal te sterk voor FC Weesp. Nu wonnen de Weespers met 2-5.