'Kan ik uw helpen?' speelt zich af in de Weesper winkels.
'Kan ik uw helpen?' speelt zich af in de Weesper winkels.

maandag 15 september tot en met zaterdag 20 september

Kick-off Dansstudio

Van maandag 15 t/m zaterdag 20 september is de kick-offweek bij Dansstudio Van Harten. Alle lessen staan open voor iedereen die het een keer gratis wil proberen. Aanmelden: info@dansstudiovanharten.nl. Nieuw in het aanbod is de Vooropleiding Dans voor jongeren die een danscarrière ambiëren.

woensdag 17 september

Dolf Jansen

Cabaretier Dolf Jansen heeft een nieuwe voorstelling: 'Nieuwsjager'. Die komt hij woensdag 17 september uitproberen in Theaterpand Weesp. Aanvang: 20.30 uur. Kaarten voor deze try-out kosten 15 euro per stuk. Kaarten zijn te bestellen via zone1380.nl of zijn te koop bij De Kleine Prins.

Schilderlessen

Kunstenares Ita Verwey start met nieuwe schilderlessen. Op de woensdagmorgen is nog voldoende plaats, 's middags is er nog een enkele plaats vrij. Voor meer info: 0294-413933 en info@itaverwey.nl.

Maarten van Rossem

De BoekenArk en Bibliotheek Weesp organiseren een avond met Maarten van Rossem. De historicus en Amerikadeskundige verzorgt woensdag 17 september in de Van Houtenkerk een lezing. Aanvang: 20.30 uur. Kaarten zijn te koop in bovengenoemde winkel en in de bieb en kosten € 12,50 per stuk.

Open repetitie

The City Singers zijn op zoek naar nieuwe koorleden: sopranen, tenoren en bassen. Het repertoire: van pop tot musical en golden oldies. Op woensdag 17 september is er vanaf 19.30 uur een open repetitie in de City.

Volksuniversiteit

Volksuniversiteit Weesp heeft een nieuw cursusaanbod. Veel lessen worden gegeven door (bekende) Weesper professionals. Zo laat Alexander Bruch Weespers kennismaken met wijn, leert Nico van Wijk zijn leerlingen gedichten schrijven en deelt Sandra Pels haar geheimen voor een goede handverzorging. Op woensdag 17 september wordt het nieuwe aanbod gepresenteerd in de Van Houtenkerk. Belangstellenden kunnen tussen 19.30 en 20.30 uur binnenlopen.

De Gruffalo

Twee-ater Producties speelt woensdag 17 september voor kinderen de voorstelling 'De Gruffalo - Meneer Monster'. Wie niet groot en sterk is, moet slim zijn. Dat leren de kinderen van deze kleinschalige voorstelling. Locatie: de City of Wesopa. Aanvang 14.00 uur en 16.00 uur. Entree € 7,50. Reserveren via wesopa.nl.

Muziek en Beweging

Globe start woensdag 17 september met een cursus Muziek en Beweging voor kleuters. Er wordt gezongen, gedanst en muziek gemaakt. De 15 lessen zijn steeds om 14.30 uur op woensdagmiddag. De cursus wordt gegeven in Fort Ossenmarkt. Aanmelden via www.globeckc.nl of 0294-417815.

donderdag 18 september

Film: 'Zwei Leben'

In de City draait donderdag 18 september de film 'Zwei Leben'. Katrine, opgegroeid in Oost-Duitsland en woonachtig in Noorwegen, is een oorlogskind. Ze is geboren uit een liefdesrelatie tussen een Noorse vrouw en Duitse soldaat. Ze wordt opgeroepen om te getuigen tegen de Noorse staat. Aanvang 20.00 uur. Entree € 8,-.

Zzp-avond geldzaken

De eerstvolgende zzp-avond in De Bibliotheek is donderdag 18 september. Het betreft een thema-avond over geldzaken. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Aanmelden: bvo@debibliotheek.org. Leden betalen 3 euro, niet-leden 15 euro.

vrijdag 19 september tot en met zaterdag 20 september

Drive-inbioscoop

't Weesperplein bestaat 15 jaar en viert dit met een drive-inbioscoop in de Kom van Weesp: op 19 en 20 september wordt ter hoogte van de City op groot scherm een film vertoond, waar mensen vanuit een bootje naar kunnen kijken. 't Weesperplein zorgt voor hapjes en drankjes. Om 18.00 uur worden de bootjes verwacht. Kaarten kosten € 12,50 per persoon en zijn te bestellen via wesopa.nl. Geen boot? Er zijn losse plaatsen beschikbaar op salonschip 'De Succes'.

vrijdag 19 september tot en met zondag 28 september

'Kan ik u helpen?'

De City houdt in samenwerking met winkeliers een culinaire theatertour door Weesp. De deelnemers ontdekken wat er in de winkels gebeurt zodra de rolluiken naar beneden gaan. Het publiek wordt in kleine groepjes meegenomen langs verschillende locaties. Voor de laatste scène komen alle toeschouwers samen voor de ontknoping en een diner. Het stuk loopt tot en met 28 september. Voor tijden en kaarten kijk op wesopa.nl.

zaterdag 20 september

Openstelling Grote Kerk

De Grote Kerk in de Nieuwstraat is tot en met half oktober elke zaterdag van 13.00 tot 16.00 geopend voor publiek.

Jazz in het fort

Bart Kok & Friends vullen Fort Ossenmarkt zaterdag 20 september met jazzklanken. Aanvang: 20.00 uur. Gratis entree. Hapjes en drankjes voor eigen rekening.

Viswedstrijd jeugd

Kinderen kunnen zaterdag 20 september meedoen aan een viswedstrijd van de Algemene Weesper Hengelaarsbond. Verzamelen om 09.30 uur op de Herengracht bij Dobey. Vissen van 10.00 tot 12.00 uur in Smal Weesp. Voor voer en maden zorgt de AWHB, een hengel kan geleend worden. Er zijn leuke prijzen te winnen. Meedoen is gratis. Aanmelden: jeugd@awhb.nl.

zondag 21 september

Louise Korthals

Louise Korthals heeft een nieuwe voorstelling: 'Zonder Voorbehoud'. Zondag 21 september is er om 20.30 uur een try-out in Theaterpand Weesp. Entree € 16,50. Kaarten zijn te bestellen via zone1380.nl of te koop bij De Kleine Prins.

Vechtoeverrit

Autosportvereniging De Vechtstreek uit Weesp houdt zondag 21 september de Vechtoeverrit. Dit is een kaartleesrit voor auto's, uitgezet door Peter Schaper en Arie van der Kogel. De start en finish zijn bij de Koninklijke Harmonie De Adelaar. Meedoen kan in verschillende klassen. Inschrijven is mogelijk vanaf 12.00 uur. De start is vanaf 12.31 uur. Deelname kost € 10,- per equipe.

maandag 22 september

Inloop Seniorweb

Seniorweb houdt elke maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur een inloopochtend in De Bibliotheek aan de Oudegracht. De vrijwilligers geven informatie over cursussen en bieden hulp en ondersteuning bij problemen met computers, tablets en smartphones.

Tekenen en schilderen

Vanaf maandag 22 september gaan er nieuwe teken- en schilderlessen van start bij Atelier de Ontdekking. De lessen worden zowel overdag als 's avonds gegeven en zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Het volledige programmaoverzicht staat op www.werkplaatsachtergracht.nl.

Ensemble de Corazón

Ensemble de Corazón zingt gepassioneerde wereldmuziek en harmonieuze klassieke muziek. Er wordt nog gezocht naar een tenor en een bas, en ook een (hoge) sopraan is welkom. Er wordt gerepeteerd in de synagoge op maandagavond. Meer informatie via saarmeuter@gmail.com.

woensdag 24 september

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt woensdag 24 september een ouderensoos op Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen.

Meezingavond

Er is woensdag 24 september een meezingavond in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Aanvang: 20.00 uur. Deelname is gratis.

Mamacafé

In De Bibliotheek wordt woensdag 24 september een Mamacafé gehouden. Vaders, moeders en jonge kinderen kunnen elkaar hier ontmoeten. Tijd: van 10.00 tot 11.30 uur.

Vrouwen van Weesp

Agnes Bruin verzorgt op uitnodiging van De Vrouwen van Weesp een informatieavond over 'De Wereldwinkel; de koffieboeren in Midden-Amerika'. Aanvang: 19.00 uur in Gebouw Papelaan 99.

doorlopend

Expositie Nico Rijper

In Het Lichthuis aan het Waagplein is werk te zien van Nico Rijper. Het gaat met name om landschappen en stads- en dorpsgezichten.

'De kleur van het licht'

De Utrechtse kunstenaar Koeno Jansen exposeert in De Bibliotheek in Weesp onder de noemer 'De kleur van het licht'.

Opgepast: de Gruffalo is woensdag in Weesp.