Zaterdag 27 september in de City: Stringcaster speelt bluegrass en rockabilly.
Zaterdag 27 september in de City: Stringcaster speelt bluegrass en rockabilly.

woensdag 24 september

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt woensdag 24 september een ouderensoos in Gebouw Papelaan 99. Met een kop koffie, een praatje en een spelletje. Aanvang: 13.30 uur / Entree € 2,-.

Meezingavond

Er is woensdag 24 september een meezingavond in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Een accordeonist zorgt voor de begeleiding. Aanvang: 20.00 uur / Gratis entree.

Mamacafé

In De Bibliotheek wordt woensdag 24 september een Mamacafé gehouden. Vaders, moeders en jonge kinderen kunnen elkaar hier ontmoeten. Dit keer is er aandacht voor babygebaren. Tijd: van 10.00 tot 11.30 uur.

Vrouwen van Weesp

Agnes Bruin verzorgt een avond over De Wereldwinkel. Ze komt vertellen over de koffieboeren in Midden-Amerika. Aanvang: 19.00 uur. Locatie: Gebouw Papelaan 99.

donderdag 25 september

Film: The wind risis

The Wind Rises is een Japanse historische animatiefilm uit 2013, geregisseerd en geschreven door Hayao Miyazaki. Deze film draait donderdag 25 september in de City. Aanvang: 20.00 uur / Entree: € 8,-.

Leesplezier

Logopediepraktijk Weesp en De Bibliotheek houden donderdag 25 september een avond over leesplezier in het digitale tijdperk. Een bijeenkomst voor ouders die hun kind aan het lezen willen krijgen. Aanvang 19.45 uur / Gratis entree.

vrijdag 26 september

Bätz-orgel en koor

Op vrijdag 26 september vindt er een bijzonder concert plaats in de Grote Kerk van Weesp. Organiste Christine Kamp bespeelt het imposante Bätz-orgel en begeleidt hierop ook het Weesper Gemengd Koor. Aanvang: 20.00 uur. Entree: € 8,-.

Nadabrahma-meditatie

Annemiek Nieborg geeft een Nadabrahma meditatieles bij Truepoint op de Nieuwstad. Datum: vrijdag 26 september van 19.30 - 21.00 uur.

vrijdag 26 september tot en met zondag 28 september

'Kan ik u helpen?'

De City verzorgt in samenwerking met lokale ondernemers een culinaire theatertour door Weesp. Het publiek ontdekt in groepjes wat er in de Weesper winkels gebeurt zodra de rolluiken naar beneden gaan. Voor de laatste scène komen alle toeschouwers samen voor de ontknoping en een diner. Voor tijden en kaarten kijk op wesopa.nl.

zaterdag 27 september

Openstelling Grote Kerk

De Grote Kerk in de Nieuwstraat is tot en met half oktober elke zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur geopend voor publiek.

Hardloopcursus

Voor beginnende en herstartende lopers starten de Trim- en Trainingsgroep Weesp en het FysioTrainingscentrum Weesp op zaterdag 27 september een Loop-je-fit-cursus. Er wordt toegewerkt naar een 5 km loop. Inschrijven via info@ttweesp.nl. Kosten: € 20,-.

Workshop stempels maken

Kim Philips van Buren geeft in haar atelier in Fort Ossenmarkt een workshop stempels maken. Tijd: van 10.00 tot 12.30 uur. De kosten bedragen 20 euro, inclusief materialen.

Stringcaster

De vijf mannen van Stringcaster vullen de City of Wesopa zaterdag 27 september met een mengeling van bluegrass, rockabilly, country, folk en hillbilly. Aanvang 20.30 uur, entree € 12,50. Voorverkoop via wesopa.nl.

zaterdag 27 september en zondag 28 september

Spirituele minibeurs

Truepoint houdt zaterdag 27 en zondag 28 september een spirituele minibeurs aan de Nieuwstad 14. Tijd: van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens deze beurs kunnen geïnteresseerden kennismaken met verschillende soorten behandelingen voor een aantrekkelijk beursprijs. Reserveren is niet nodig.

zondag 28 september

Koopzondag

Deelnemende Weesper detaillisten zijn open van 13.00 tot 17.00 uur.

Zondagmiddagconcert

De docenten van Muziekschool Globe verzorgen een zondagmiddagconcert in Fort Ossenmarkt. Het concert begint om 15.00 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen. De uitvoering wordt aangeboden door Cultuur Collectief Fort Ossenmarkt en wordt gehouden in het kader van de Stellingmaand.

maandag 29 september

Inloop Seniorweb

Seniorweb houdt elke maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur een inloopochtend in De Bibliotheek aan de Oudegracht. De vrijwilligers geven informatie over cursussen en bieden hulp en ondersteuning bij problemen met computers, tablets en smartphones.

dinsdag 30 september

Mamacafé

In De Bibliotheek aan de Oudegracht wordt dinsdag 30 september een Mamacafé gehouden. Vaders, moeders en jonge kinderen kunnen elkaar hier ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Tijd: van 10.00 tot 11.30 uur.

Chakra Meditatie

Truepoint start dinsdag 30 september net een cursus Chakra Meditatie. Deze cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten waarbij elke week een andere chakra wordt behandeld. De cursus kost € 75,-. Reserveren via info@truepoint.nl. Truepoint is gevestigd op de Nieuwstad.

Themamiddag KBO

De KBO houdt dinsdag 30 september een themamiddag in het parochiecentrum aan de Troelstralaan. Er wordt een film vertoond die beschikbaar is gesteld door de afdeling Huizen. Aanvang: 14.00 uur.

Buurthuis

Buurtvereniging De Achtergracht houdt vanaf dinsdag 30 september twee keer per week een buurthuis in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan. Op dinsdag en donderdag van 13.00 tot 16.30 uur kunnen buurtbewoners hier komen sjoelen, kaarten, biljarten en een praatje maken.

Ensemble de Corazón

Ensemble de Corazón is weer gestart op 1 september. Het koor zingt gepassioneerde wereldmuziek en harmonieuze klassieke muziek. Er wordt nog gezocht naar een tenor en een bas, en ook een (hoge) sopraan is welkom. Er wordt gerepeteerd in de synagoge op maandagavond. Ensemble de Corazón staat onder de inspirerende leiding van dirigent Hanneke Huibers. Meer informatie via saarmeuter@gmail.com.

woensdag 1 oktober

Filosofiekring

De Weesper filosofiekring behandelt in het tiende seizoen het denken van Emmanuel Levinas (1906-1995). Deze Joods-Franse filosoof laat in zijn belangrijkste boek, 'Totalité et infini', zien hoe Joodse invloeden kunnen doorwerken in de visie op het leven. Vanwege de grote belangstelling zijn er twee kringen zodat deelnemers kunnen kiezen uit verschillende data. Alle bijeenkomsten vinden vanaf begin oktober plaats in Het Lichthuis. Aanmelden kan bij gespreksleider W.J. Lamfers: 0294-411629 / wjlamfers@hetnet.nl. Deelname is gratis.

Spelletjesmiddag

De Bibliotheek en het Centrum voor Jeugd en Gezin houden woensdag 1 oktober een spelletjesmiddag in de bieb. Met onder meer taal-, woord-, geheugen- en behendigheidsspelletjes. Van 14.00 tot 16.30 uur.

woensdag 1 oktober tot zondag 12 oktober

Kinderboekenweek

Bibliotheek Weesp viert de Kinderboekenweek 2014. Tijdens de openingstijden is er in de bibliotheek aan de Oudegracht een interactieve tentoonstelling te zien. Ook kunnen kinderen leuke opdrachten uitvoeren en zijn er cadeautjes te leen.

doorlopend:

Expositie Nico Rijper

In Het Lichthuis aan het Waagplein is tot en met eind oktober werk te zien van Nico Rijper. Het gaat met name om landschappen en stads- en dorpsgezichten - meestal met realistische kleuren en soms met scherpere contrasten. Het Lichthuis is van dinsdag tot en met donderdag geopend van 9.30 tot 12.00 uur.

De kleur van het licht

De Utrechtse kunstenaar Koeno Jansen exposeert in De Bibliotheek in Weesp. Tot en met zondag 9 november is hier zijn tentoonstelling 'De kleur van het licht' te zien. Zijn schilderijen wisselt hij af met citaten van bekende schilders en schrijvers over licht.

De animatiefilm The Wind Rises draait donderdag 25 september in de City.