FC Weesp had kansen op 2-0, maar moest het doen met een punt.
FC Weesp had kansen op 2-0, maar moest het doen met een punt. Foto: Yannick uit den Boogaard

Punt tegen plaaggeest

WEESP - Een stroeve start, maar de beste kansen op een zege: FC Weesp heeft een goede topper tegen het Naardense NVC achter de rug. De Weesper tweedeklasser deelde de punten met de plaaggeest van twee jaar geleden: 1-1.

door Sjoerd Stoop

FC Weesp had wat opstartproblemen en zag dat NVC de overhand nam. Vooral aan de bal was FC Weesp nog zwak, waardoor goede kansen achterwege bleven. Halverwege de eerste helft begon het beter te lopen. Na rust was FC Weesp sterker en kwam de ploeg met een knappe goal van Jesse van Huisstede op voorsprong. Dat bracht NVC even van slag, FC Weesp kreeg vervolgens goede kansen op meer. Toch kon NVC vlak voor de slotfase een tegentreffer produceren.

De tegentreffer zorgde ervoor dat de ploegen de punten moesten delen. Over het hele duel was dat terecht, maar als er een ploeg meer kansen had op een zege was het wel FC Weesp.

FC Weesp staat na afgelopen weekend, samen met NVC, op een gedeelde derde plaats. De Weespers pakten tot nog toe, door twee zeges en het punt van afgelopen weekend, zeven punten. Daarmee kent het elftal van de kersverse hoofdcoach Mario Rijnsburger een goede start van het voetbaljaar. De achterstand op de twee koplopers bedraagt nu wel al twee punten, maar FC Weesp kan dat de komende weken zonder problemen goedmaken als het zo doorgaat. Komend weekend treft FC Weesp het Amsterdamse DCG.
Weer zege voor zaterdag
Met de eerste echte topper van het voetbaljaar voor de deur, zaterdag tegen medekoploper NVC, heeft FC Weesp afgelopen weekend gedaan wat het moest doen. De Weespers wonnen met 1-5 van Wasmeer.

De Weespers waren veel beter dan de tegenstander. Toch duurde het lang voordat FC Weesp ook echt doelpunten kon gaan maken. Na de eerste helft stond het 0-2 en bleef het nog spannend. Na een tegentreffer van Wasmeer na rust stelde FC Weesp snel orde op zaken.

Eerste helft nekt voetbalsters
Een slechte eerste helft heeft de dames van FC Weesp zondag de kop gekost tegen Oosthuizen. Daardoor verloor de ploeg met 6-3. FC Weesp kreeg voor rust nauwelijks kansen en gaf veel weg. De tegenstander kreeg kans na kans en stond al snel met 5-0 voor. Na rust probeerde FC Weesp wat terug te doen en dat lukte de ploeg ook goed. Het aantal treffers was echter niet genoeg.