Otto Bekouw en zijn vrouw Muriel willen organisaties helpen.
Otto Bekouw en zijn vrouw Muriel willen organisaties helpen. Foto: Bob Awick

Wie wil er geld voor een mooi plan?

'T GOOI - Wat hebben het speelbos in Laren, een muurgedicht in Naarden-Vesting en de automatische deuren van het Theehuis van de Trappenberg met elkaar gemeen? Ze bestaan dankzij een forse bijdrage van de Lakeland Foundation. Deze goededoelenstichting bestaat 25 jaar en viert dat door extra geld weg te geven aan lokale projecten.

Oprichter Otto Bekouw (79) hoeft niet zo nodig in de krant, maar hij moet er nu toch aan geloven. Het is tijd voor een media-offensief. Want hoewel de Lakeland Foundation mooi werk doet - namelijk geld geven aan kleinschalige projecten die een band hebben met het Gooi - is niet iedere inwoner van de regio daarvan op de hoogte. Dit najaar pakt de jarige foundation uit door extra bedragen tot 4.000 euro beschikbaar te stellen voor lokale Gooise goede doelen. "Het is jammer dat niet iedereen ons kent, want zo missen organisaties de kans om financiering te krijgen voor mooie plannen", legt Bekouw uit aan de keukentafel van zijn huis in Laren. Hij verdiende zijn geld in de verzekeringswereld en besloot een deel in goede doelen te steken. De Laarder ziet zichzelf niet als weldoener maar 'als een radertje in een groter raderwerk'.

Het geld is er, maar de goede doelen nog niet?
"We zoeken nieuwe organisaties die mooie plannen hebben voor het Gooi en omstreken. Er is ruimte in het budget. We hebben in een kwart eeuw 999.000 euro uitgegeven, bij de volgende ronde gaan we over een miljoen heen. Een mooie manier om een jubileum te vieren, vinden wij als bestuur."