Het stut- en stempelwerk in het meest beschadigde deel is klaar.
Het stut- en stempelwerk in het meest beschadigde deel is klaar. Foto: Woonstichting De Key

Meer bewoners Beukenhorst terug naar huis

DIEMEN - Een aantal bewoners van de hoogbouw in de door een explosie zwaar beschadigde flat Beukenhorst in Diemen kan sinds vorige week terug naar huis.
De gemeente heeft de woningen na inspectie vrijgegeven voor bewoning. Het gaat om 72 huishoudens. De stut- en stempelwerkzaamheden in het meest beschadigde deel van de flat zijn afgerond. Bewoners van de 54 laagbouwwoningen mochten al eerder hun huis weer in. Voor het zover was, liepen de gemoederen hoog op. Veel bewoners maakten zich grote zorgen om de veiligheid. Inmiddels is de rust weergekeerd.

In totaal zijn er 193 woningen. De 32 woningen in het meest beschadigde deel van de flat zijn voor langere tijd onbewoonbaar. Wel mochten bewoners afgelopen week hun huis in om spullen op te halen onder begeleiding van een medewerker van het bouwterrein. Zij krijgen tijdelijk elders onderdak. Een groep bewoners van Diemen-Zuid is een inzamelingsactie voor ze gestart.

De Beukenhorst werd op 4 september zwaar beschadigd door een explosie, vermoedelijk het gevolg van een gaslek. Er vielen daarbij twee doden. Het onderzoek naar de oorzaak is nog in volle gang.