De voorbereidingen zijn in volle gang.
De voorbereidingen zijn in volle gang. Foto: Marieke van Veen

Vijf Weespers gaan zondag de Cauberg op voor Step4Semmy

WEESP - Vijf Weespers gaan de uitdaging aan: zij steppen aanstaande zondag twintig keer de Cauberg op- en af. Zij doen mee aan de stepchallenge van Stichting Semmy. Initiatiefnemer Eric van Dijk is nu al trots op zijn team en alle andere deelnemers.

door Marieke van Veen

Van Dijk: "Dit is onze eerste stepchallenge. Geen idee hoe het uitpakt, maar het zou zomaar een succes kunnen worden."

Van Dijk baseert deze voorspelling op het enthousiasme bij de tientallen deelnemers en de vrijgevigheid van de sponsors. "Ik denk dat er nog veel mensen zijn die hebben zitten twijfelen. Die hebben nog nooit op zo'n step gestaan of weten niet zo goed wat de challenge inhoudt. Hopelijk doen zij volgend jaar wel mee."

Het Weesper team bestaat uit Eric van Dijk, Dennis Sempel, Julian van Dijk, Nick Hulsenboom en Wietze Jonker. Laatstgenoemde staat niet op de foto, maar verdient volgens Van Dijk wel een eervolle vermelding: "Hij heeft in zijn eentje voor ons team het hele sponsorgebeuren geregeld."

Op de foto wordt het team aangemoedigd door Henk de Kruijk van Fietspoint Oldenburger en Wouter van der Linden van Van der Linden Tweewielers. "We hebben zo veel respect voor deze jongens. Ook al is het financieel allemaal even wat minder op dit moment, dit soort initiatieven ondersteunen we graag." De ondernemers hebben de banden, helmen en outfits gesponsord.

De Cauberg in Valkenburg wordt zondag 5 oktober 20 keer bedwongen met een speciale step. De totale afstand bedraagt 58 kilometer. De deelnemers moeten minimaal 500 euro aan sponsorgeld inzamelen. De opbrengst wordt gebruikt voor onderzoek naar herstenstamkanker bij kinderen.