The Fault in our Stars draait donderdag 2 oktober in de City.
The Fault in our Stars draait donderdag 2 oktober in de City. Foto:

woensdag 1 oktober

Filosofiekring

De Weesper filosofiekring behandelt in het tiende seizoen het denken van Emmanuel Levinas (1906-1995). Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende data. Alle bijeenkomsten vinden vanaf begin oktober plaats in Het Lichthuis. Aanmelden: 0294-411629 / wjlamfers@hetnet.nl. Deelname is gratis.

Spelletjesmiddag

De Bibliotheek en het Centrum voor Jeugd en Gezin houden woensdag 1 oktober een spelletjesmiddag in de bieb. Van 14.00 tot 16.30 uur.

Servies beschilderen

Yvonne de Ridder start deze maand met nieuwe workshops 'servies beschilderen' in haar atelier in Weesp. Inschrijvingen via www.yvonnederidder.nl of y.de.ridder1@kpnplanet.nl.

Koe melken

Bij de Albert Heijn aan de Achtergracht kan woensdag 1 oktober vanaf 15.00 een houten koe worden gemolken. Het betreft een actie van boerderijen de Groene Griffioen en Ter Beek in het kader van Adopteer een Koe.

Wees(p) Sportief

Wees(p) Sportief gaat van start met de tweede cyclus. Wees(p) Sportief moet 45+'ers in beweging krijgen. Er is keuze uit hardlopen, wandelen, tennis en 7 tegen 7-voetbal. Deelname kost tussen de 15 en 30 euro per cursus. Aanmelden: www.weespsportief.nl.

Vilten voor de synagoge

De Weesper synagoge wil een betere akoestiek bij lezingen. Dekens tegen de muur moeten uitkomst bieden. Omdat zo'n fraai gebouw fraaie dekens verdient, worden die gevild onder leiding van Truus Brouwer. Wie kan vilten en het leuk vindt om mee te helpen, kan zich aanmelden via 0294-254249 / info@synagogeweesp.nl.

Kinderboekenweek bieb

Bibliotheek Weesp viert de Kinderboekenweek 2014. Tijdens de openingstijden is er tot 12 oktober in de bibliotheek aan de Oudegracht een interactieve tentoonstelling te zien. Ook kunnen kinderen leuke opdrachten uitvoeren en zijn er cadeautjes te leen.

donderdag 2 oktober

Alzheimercafé Weesp

Alzheimercafé Weesp bestaat zes jaar. Dat wordt donderdag 2 oktober gevierd met een theateravond. Ida van Dril voert 'Oma's Oma' op, een verhaal over het meisje Merel dat ziet hoe haar dementerende oma verandert. Aanvang: 19.30 uur in hotel Hart van Weesp, inloop vanaf 19.00 uur. De entree is gratis.

Buurthuis

Buurtvereniging De Achtergracht houdt elke donderdag een buurthuis in het OAZ-gebouw. Tussen 13.00 tot 16.30 uur kunnen buurtbewoners hier komen sjoelen, kaarten, biljarten en een praatje maken.

Seniorenmarkt

Bibliotheek Weesp houdt donderdag 2 oktober een Seniorenmarkt. Ouderen kunnen tussen 13.00 en 16.00 uur langskomen voor informatie en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van zorg, wonen, hulpmiddelen en vakantie.

'The Fault in Our Stars'

De film 'The Fault in Our Stars' is een verfilming van John Greens populaire young-adultroman over een prachtige romance die is gedoemd om in treurnis te eindigen. Deze film draait donderdag 2 oktober en zondag 5 oktober om 20.00 uur in de City. Een kaartje kost 8 euro.

STOPtober bij Burggraaff

In het kader van STOPtober kunnen rokers vanaf donderdag 2 oktober deelnemen aan een cursus stoppen met roken in de praktijk van dokter Burggraaff aan de Waarschapsstraat 1a. Deze cursus bestaat uit 6 tot 7 bijeenkomsten op donderdagavond. Opgeven: via tel 0294-412633 / h.b.burggraaff@hccnet.nl of aan de balie. Deelname is gratis, no show tien euro.

vrijdag 3 oktober

Cursus kunstgeschiedenis

Diana Kostman verzorgt vanaf vrijdag 3 oktober in De Bibliotheek een cursus kunstgeschiedenis. Deze cursus, 'Meesterlijk' genaamd, beslaat tien vrijdagochtenden. De lessen zijn van 10.00 tot 11.30 uur. De cursus kost € 110,-. Aanmelden via info@artemisomnibus.nl.

Workshop Biodanza

Biodanza met Marlie verzorgt vrijdag 3 oktober een workshop 'Business Un-usual' in YogaToday. De workshop begint om 19.30 uur en duurt circa 2 uur. Deelname kost € 15,- inclusief thee. Aanmelden: info@biodanzametmarlie.nl.

Bloeiende Maagden

De Bloeiende Maagden staan in de City met de voorstelling 'Toen neuken nog gewoon was'. Een scherpe, nietsontziende komedie over de oudste relatie ter wereld. Aanvang 20.30 uur, entree € 16,-. Reserveren via wesopa.nl.

Kinderboekenweekfeest

Vrijdag 3 oktober om 19.00 uur barst de Weesper Kinderboekenweek los in Theaterpand Weesp. Theaterschool Zone 1380 voert een jeugdvoorstelling op. Aansluitend gaat in samenwerking met De Kleine Prins het Kinderboekenbal van start. Kaarten (3 euro) zijn te koop via zone1380.nl. Zie pagina 7.

Portrettekenen in Weesp

Vanaf vrijdag 3 oktober kan er weerportret worden getekend in Atelier de Ontdekking. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom. Er wordt gewerkt aan de hand van foto's. Aanmelden bij Nico Pronk: 06 12964344.

zaterdag 4 oktober

Dag van de Ouderen

De Weesper ouderenbonden vieren zaterdag 4 oktober gezamenlijk de Dag van de Ouderen. In de Hogeweyk van 13.00 tot 16.00 uur. Met een optreden van Peter Sellers en een hapje en een drankje. De kosten bedragen 2,50 euro.

Voorleesontbijt

De Kleine Prins viert de Kinderboekenweek. Kinderen van 4 tot 6 jaar kunnen zaterdag 4 oktober in restaurant Selene genieten van een voorleesontbijt. 's Middags is daar voor kinderen van 7 tot 9 jaar een voorleeshightea. Kaarten zijn voor 3 euro te koop in de winkel.

Tussen hemel en aarde

In de Grote Kerk wordt zaterdag 4 oktober een workshop gehouden: 'Er is meer tussen hemel en aarde'. Na een interactief gesprek onder leiding van dominee Marije Hage wordt er geschilderd met pastor Jan Haen. Tijd: van 13.00 tot 15.00 uur. Aanmelden: 0628504580.

zondag 5 oktober

Dienst voor (on)gelovigen

Cabaretier Sara Kroos, predikant Tom Mikkers en tekstschrijver Coot van Doesburgh verzorgen een 'Dienst voor (on)gelovigen'. Datum zondag 5 oktober om 15.00 uur in Theaterpand Weesp. Entree € 8,50. Kaarten via zone1380.nl.

So What Kinderconcert

So What geeft zondag 5 oktober een familieconcert in de Van Houtenkerk. Klassieke, jazzy en speelse klanken voor kinderen van 2 tot 100 jaar. Aanvang: 11.00 uur. Kinderen € 5,-, volwassenen € 7,50. Kaarten via zalen@stadsherstel.nl.

Cirkia Bohemia

Vanwege de Kinderboekenweek is er zondag 5 oktober een speciale voorstelling in de City of Wesopa. De Bibliotheek, de BoekenArk en de City laten kinderen tussen de 4 en 8 jaar kennismaken met een hele rare circusfamilie. Aanvang: 14.00 uur. Entree: € 5,-.

'The Fault in Our Stars'

De film 'The Fault in Our Stars' draait zondag 5 oktober om 20.00 uur in de City. Een kaartje kost 8 euro.

maandag 6 oktober

Inloop seniorweb

Seniorweb houdt elke maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur een inloopochtend in De Bibliotheek aan de Oudegracht.

dinsdag 7 oktober

Dikke Jas Concert

Samen met dochter Aitana verzorgt Christiaan de Jong dinsdag 7 oktober een Dikke Jas Concert. Aanvang: 12.30 uur. Gratis entree. Voorafgaand brengt Bauke Reitsma tussen 11.00 en 12.00 uur op het carillon een nieuwe carilloncompositie van De Jong ten gehore.

Buurthuis

Buurtvereniging De Achtergracht houdt elke dinsdag een buurthuis in het OAZ-gebouw. Van 13.00 tot 16.30 uur.

woensdag 8 oktober

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt woensdag 8 oktober een ouderensoos op Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor koffie, een praatje en een spelletje. De entree is € 2,-.

Meezingavond

Er is woensdag 8 oktober een meezingavond in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Aanvang: 20.00 uur. Deelname is gratis.

Mamacafé

In De Bibliotheek wordt woensdag 8 oktober een Mamacafé gehouden. Van 10.00 tot 11.30 uur.

Rokers die willen stoppen, kunnen een gratis cursus doen bij dokter Burggraaff.