Voor de sportieve rijder die met het gezin graag eropuit trekt.
Voor de sportieve rijder die met het gezin graag eropuit trekt.

BMW's sportieve gezinsauto

De nieuwe BMW 2 Serie Active Tourer combineert compacte afmetingen, functionaliteit en variabiliteit met dynamisch design en rijplezier. Daarmee is het een ideale gezinsauto die is voorbereid op sportieve activiteiten, reizen en de hoge eisen van de BMW-rijder.

De BMW 2 Serie Active Tourer staat per 27 september in de showroom. Voor zowel de BMW 218i Active Tourer (vanaf € 28.900) als de BMW 218d Active Tourer (vanaf € 33.900) geldt het gunstige 20% bijtellingstarief. Er is keuze uit krachtige en zuinige drie- en viercilinderkrachtbronnen met BMW TwinPower Turbo techniek. Een automatische zesversnellingsbak is optioneel voor de versies met driecilindermotor. De automatische achttraps Steptronic-transmissie is standaard op de BMW 225i Active Tourer en voor de andere viercilindermotoren als optie verkrijgbaar. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer een bandenspanningsweergavesysteem, tweefasenremlichten en een reeks veiligheidssystemen.

Comfortverhogende zaken zijn onder meer airconditioning en elektrisch te bedienen buitenspiegels en zijruiten voor en achter. Voor- en achterin is een armsteun met opbergmogelijkheden gemonteerd. Tot de uitrusting behoren verder een boordcomputer met een 6,5-inchdisplay, een iDrive-controller met Personal Profile en het audiosysteem BMW Professional. Als extra is er onder meer een breed aanbod BMW ConnectedDrive Services en Apps.