Nieuwbouw of renovatie? Eerst langs de WoonAdviesCommissie

WEESP - De Weesper WoonAdviesCommissie (WAC) Weesp-Muiden vierde donderdag haar eerste lustrum. Tijdens de feestelijkheden in de Theetuin aan de Ossenmarkt werd er door de leden, de gemeenten Weesp en Muiden en wooncorporatie Ymere alvast vooruitgeblikt op toekomstige nieuwbouw- en renovatieprojecten in Weesp en Muiden.

WAC Weesp-Muiden adviseert achter de schermen aan gemeenten, wooncorporaties en projectontwikkelaars en aan iedereen die maar bouwt over de gebruiksvriendelijkheid en woonkwaliteit van toekomstige en gerenoveerde woningen. De WAC bestudeert bouwplannen vanuit het oog van de gebruiker, de toekomstige bewoner, en speurt naar mogelijke angels in het ontwerp. Nico Rijper is voorzitter van het vierkoppige team. Rijper: "Al in een heel vroeg stadium krijgen wij bouwplannen en bouwtekeningen onder ogen. Wij kijken dan naar veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Bij een nog te ontwikkelen plan als de Bloemendalerpolder adviseren we dan bijvoorbeeld over de fietspaden. Zijn ze gescheiden, veilig en breed genoeg voor twee passerende fietskarren? Zijn er voldoende speelplaatsen en voorzieningen als winkels? Bij een bouwtekening van een woning of flat letten wij op de afmetingen van de kamers, het trapportaal en toegankelijkheid. Kunnen bewoners snel genoeg uit hun woning bij een brand en hoe zit het met mogelijke geluidsoverlast?" De vier leden van WAC Muiden-Weesp zijn voor hun taak degelijk opgeleid en werken volgens protocol. Alleen met Ymere ligt de samenwerking met de WAC vast in een convenant. Weesper wethouder Peter Eijking en Muider wethouder Rob Vermeer zegden tijdens de receptie toe zich ook te oriƫnteren op een convenant tussen de WAC en de gemeente.
Zeker is dat de WAC wordt ingeschakeld bij de bouw van Leeuwenveld 3 en 4 en de Bloemendalerpolder. Om die reden kan de WAC nieuwe leden gebruiken. Interesse? Zie www.wac-weespmuiden.nl.