Morgen: Oost-Westrit De Vechtstreek.
Morgen: Oost-Westrit De Vechtstreek. Foto: Yannick Uit Den Boogaard

woensdag 8 oktober

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt woensdag 8 oktober een ouderensoos op Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree bedraagt € 2,-.
Wie geen vervoer heeft, kan maandag 6 oktober tussen 18.00 en 20.00 uur bellen met 06-13898245. Deze vervoersservice kost € 1,50.

Meezingavond

Er is woensdag 8 oktober een meezingavond in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Een accordeonist zorgt voor de muzikale begeleiding. Aanvang: 20.00 uur. Deelname is gratis.

Mamacafé

In De Bibliotheek aan de Oudegracht wordt woensdag 8 oktober een Mamacafé gehouden.
Vaders, moeders en jonge kinderen kunnen elkaar hier ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Tijd: van 10.00 tot 11.30 uur.

donderdag 9 oktober

Verbroken relaties

Dominee Wim Lamfers begint donderdag 9 oktober met een gesprekskring over verbroken relaties. Samen met de deelnemers praat hij over wat een verbroken relatie met mensen doet. Vragen die aan bod komen zijn: In welke mate is je leven veranderd? Hoe reageert de omgeving? Hoe ga je om met je ex? Ben je op zoek naar een nieuwe partner?
Deelname is gratis. De gesprekken zijn op 9 en 30 oktober, 20 november, 11 december en 8 en 22 januari, steeds van 20.00 tot 22 uur. Locatie: de bovenzaal van Het Lichthuis aan het Waagplein. Opgeven kan via 0294-411629 / wjlamfers@hetnet.nl.

'Magic in the Moonlight'

Soms werkt de illusie beter dan een medicijn. De vrouw die in de film 'Magic in the Moonlight' als enige gelukkig wordt, is degene die ervan overtuigd is dat de wereld mysterieuzer en complexer is dan hij lijkt.
Zo is ze beschermd tegen tegenslagen. Regie: Woody Allen. 'Magic in the Moonlight' draait donderdag 9 oktober in de City om 20.00 uur. Entree: 8 euro. Kaarten zijn te koop via wesopa.nl.

Kaartleesrit Oost-West

Autosportvereniging De Vechtstreek houdt op donderdagavond 9 oktober 2014 de OOST-WEST-rit, een kaartleesrit voor auto's. De start en finish zijn bij Koninklijke Harmonie De Adelaar, Papelaan 126a te Weesp.
Er kan ingeschreven worden in drie klassen: A-klasse (gevorderden), B-klasse (enige ervaring) en C-klasse (beginners). Inschrijven is mogelijk vanaf 19.30 uur en de start is vanaf 20.01 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 10,00 per equipe.

vrijdag 10 oktober

Stadhuisconcert

Jeroen de Groot (viool) en Brooke Cuden (piano) verzorgen vrijdag 10 oktober een Stadhuisconcert in Weesp. Op het programma voor de pauze staat de prachtige, lyrische derde vioolsonate van Johannes Brahms, gevolgd door de tweede sonate van Edward Grieg.
Na de pauze volgt een luchtiger programma vol bekende en minder bekende encores. Aanvang 20.15 uur, het stadhuis is geopend vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt € 12,- en jongeren tot 16 jaar mogen gratis naar binnen.

vrijdag 10 oktober en zaterdag 11 oktober

Ophalen oud papier

De werkgroep oud papier van de Grote Kerk haalt in Weesp het oud papier op. Het centrum is vrijdag 10 oktober aan de beurt, de andere wijken in Weesp zaterdag 11 oktober. Het papier moet om 8.00 uur buiten staan.

zaterdag 11 oktober

Molenwedstrijd

Op zaterdag 11 oktober 2014 houdt Roeivereniging Weesp de 15e Molenwedstrijd. De jaarlijkse hardroeiwedstrijden over 250 meter en 450 meter zijn bedoeld voor kinderen van 10 tot en met 18 jaar.
De start is ter hoogte van het politiebureau aan de Hoogstraat (450 meter) en tegenover de molen de Vriendschap aan de Utrechtseweg (250 meter). Er roeien van 9.30 uur tot circa 16.00 uur steeds twee boten tegen elkaar. De finish is voor het verenigingsgebouw aan de Utrechtseweg. Iedereen is welkom om te komen kijken en de roeiers aan te moedigen.

Kim-Lian in De Kleine Prins

Als afsluiting van de Weesper Kinderboekenweek komt Kim-Lian van der Meij zaterdag 11 oktober om 13.00 uur zingen in De Kleine Prins. Zij heeft samen met Gitte Spee het boek 'Dierendorpje' uitgebracht. Ook op het programma: schminken en suikerspinnen. Gratis entree.

zondag 12 oktober

Lieve Briefjes

Stand-up comedian Cindy Pieterse is sinds vorig seizoen de huisbespeler van Theaterpand Weesp. Eens per maand speelt zij haar hilarische, gezellige, persoonlijke én actuele 'Lieve Briefjes'.
Pieterse dartelt en dendert op geheel eigen wijze door de actualiteit en het dagelijks leven. Aanvang: 15.00 uur, entree € 7,50. Kaarten zijn te bestellen via zone1380.nl of aan de kassa te koop bij De Kleine Prins.

maandag 13 oktober

Koffiemiddag Zonnebloem

De Zonnebloem houdt maandag 13 oktober van 14.00 tot 16.00 uur een koffiemiddag in het restaurant van Oversingel. Iedereen is welkom om onder het genot van een kopje koffie een spelletje te komen spelen of aan te schuiven aan de kletstafel.

Inloop Seniorweb

Seniorweb houdt elke maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur een inloopochtend in De Bibliotheek aan de Oudegracht. De vrijwilligers geven informatie over cursussen en bieden hulp en ondersteuning bij problemen met computers, tablets en smartphones.

dinsdag 14 oktober

Mamacafé

In De Bibliotheek aan de Oudegracht wordt dinsdag 14 oktober een Mamacafé gehouden. Vaders, moeders en jonge kinderen kunnen elkaar hier ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Tijd: van 10.00 tot 11.30 uur.

woensdag 15 oktober

'Vrouw Holle'

'Vrouw Holle' door poppentheater Koekla in City of Wesopa. Aanvang 15.00 uur, entree € 7,50, vanaf 4 jaar.
Als mevrouw Van Dalen de trein gemist heeft en alleen op het perron achterblijft, komen haar 2 poppen Yara en Safira tot leven. Ze spelen verstoppertje en vallen daarbij in een put en komen zo in de wereld van Vrouw Holle terecht, waar ze de wonderlijkste avonturen beleven.

Pubquiz

In de City of Wesopa. Aanvang quiz 20.30 uur. De vragen gaan over kunst, politiek, sport, televisie, film, muziek, wetenschap, geschiedenis en taal. Doe mee met een team van maximaal 5 personen. Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro per team. Opgeven kan via cityquiz@wesopa.nl.

donderdag 16 oktober

Bingo

Het wijkoverleg Aetsveld houdt donderdag 16 oktober een gezellige bingo. Aanvang om 20.00 uur in bar Olympus bij sporthal Aetsveld. Voor halen en brengen kunt u bellen met 410362.

Film: 'Night Moves'

'Night Moves' in de City of Wesopa. Regie: Kelly Reichardt, VS/Can. 2013. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,- (€ 7,- met CJP). Onderkoelde thriller over drie geradicaliseerde milieuactivisten.

vrijdag 17 oktober

One Man Show

Cabaret One Man Show in de City of Wesopa. Aanvang 20.30 uur entree € 17,50. Speciaal voor normale mensen presenteert absurdist Ronald Snijders een groots opgezette splitpersonalityshow. Het showballet, de kandidaten, de gastartiesten en de gestoorde nieuwsbulletins: het komt allemaal uit zijn hoofd.

En verder..

tot zondag 9 november

'De kleur van het licht'

De Utrechtse kunstenaar Koeno Jansen exposeert in De Bibliotheek in Weesp. Tot en met zondag 9 november is hier zijn tentoonstelling 'De kleur van het licht' te zien. Zijn schilderijen wisselt hij af met citaten van van bekende schilders en schrijvers over licht.

tot zondag 12 oktober

Kinderboekenweek in de bieb

Bibliotheek Weesp viert de Kinderboekenweek 2014. Tijdens de openingstijden is er in de bibliotheek aan de Oudegracht een interactieve tentoonstelling te zien. Ook kunnen kinderen leuke opdrachten uitvoeren en zijn er cadeautjes te leen.

Tot zondag: Kinderboekenweek in de bieb.