Veel Weespers zullen Fons Plukker en zijn BoekenArk gaan missen.
Veel Weespers zullen Fons Plukker en zijn BoekenArk gaan missen. Foto: Christian Pfeiffer

Klanten vinden sluiting BoekenArk verschrikkelijk

vervolg van pagina 1

De aangekondigde sluiting van de BoekenArk heeft een storm van reacties losgemaakt. Het lijkt niemand onberoerd te laten. Het WeesperNieuws stapte de BoekenArk binnen en peilde de reacties bij de klanten.

Meneer Pals zegt: "Een katastrofe. Ik heb de BoekenArk altijd een van de belangrijkste punten in Weesp gevonden om informatie te vergaren. Ik ben er altijd goed geholpen en had een uitstekende relatie. De 'meisjes' ga ik misschien nog het meeste missen."

Paul Heere komt net binnen om een boek uit te zoeken voor een goede vriendin: "Dat dit gaat sluiten vind ik echt een verschrikking. Ik kom hier heel graag om te snuffelen en Fons kan mij altijd uitstekend adviseren als ik op zoek ben naar een geschikt boek voor iemand. Bestsellers kun je overal kopen, tot aan in de supermarkt, maar de BoekenArk heeft een breed aanbod aan literatuur dat je niet ergens anders zult vinden. Voor kookboeken kwam ik hier ook graag. Een groot gemis voor Weesp. Een sleutelwinkel verdwijnt, dat zegt iets over het niveau van het winkelaanbod van een stad." Heere voegt nog toe dat hij hier altijd zijn boeken bestelde om er maar voor te zorgen dat BoekenArk behouden bleef voor Weesp. Mevrouw Bauman en mevrouw Handjes vinden het ook verschikkelijk. "Wat blijft er hier nog over in Weesp? Het is om te huilen." Mevrouw Bults: "Heel jammer, je wordt er altijd goed geholpen, een hele prettige zaak. Eerlijk gezegd koop ik niet zo vaak boeken omdat ik een e-reader heb, maar ik kwam er wel graag. Als ik nu een boek wil hebben zal ook ik naar bol.com moeten."

Judith Kortland van de bibliotheek zegt: "Rampzalig en een verarming voor Weesp. Voor de bibliotheek is het ook erg jammer omdat we juist zo'n bloeiende samenwerking hadden en hiermee een groot publiek konden bereiken. Dat ga ik erg missen."

En Emma Mos, namens de jongere generatie: "Jammer, het hoort zo bij Weesp. Ik snap de keuze wel, want mensen bestellen toch veel via internet. Plus de komst van de e-reader. Zelf maakte ik altijd een vergelijk en als de BoekenArk even duur was, dan kocht ik mijn boeken daar. Je wilt toch dat zo'n winkel blijft." Tiener Shawna Bos: "Oh, ik wist het nog niet. Wel gek, de winkel is er al mijn hele leven. Maar misschien dat er nu een leuke kledingwinkel voor jongeren kan komen?"

'Bij een beetje stad hoort een kwalitatieve boekwinkel'

Mevrouw Iekje Jager: "Heel erg jammer. Bij een beetje stad hoort een kwalitatieve boekwinkel, een plek waar je even kunt binnenlopen. Weesp zal een stuk minder levendig worden." Mevrouw De Vries: "Een heel gemis. Deze boekhandel is een instituut dat bij Weesp hoort. Ik snap het wel hoor, als kleine zelfstandige kun je niet winnen van internet, maar het is intriest. Ook al heb ik een e-reader, ik lees toch graag boeken. Een e-reader zal het nooit van een papieren boek kunnen winnen."

Wethouder Astrijd Heijstee (projectwethouder binnenstad) noemt het sluiten van de BoekenArk in meerdere opzichten triest: voor de ondernemer, voor de mensen die er werken, voor de mensen die er graag komen en voor het winkelbestand van Weesp in het algemeen.