We Have verloor het eerste duel nog wel: Baarn was te sterk.
We Have verloor het eerste duel nog wel: Baarn was te sterk. Foto: Bob Awick

'Erg trots op het resultaat'

WEESP - Er moet nog wel het een en ander afgemaakt worden, maar alles staat zo goed als klaar: We Have heeft een ander complex. De afgelopen maanden werd er hard gewerkt aan het clubgebouw en veld van de Weesper handbalclub aan de 's-Gravelandseweg. "We hebben een complex waar we de komende jaren mee voort kunnen", zegt We Have-bestuurder Edwin Hoving.

door Sjoerd Stoop

Vanaf afgelopen voorjaar werd er gewerkt aan het complex van de Weesper handbalclub. "De bouwvakkers hebben fors doorgewerkt. Afgelopen voorjaar begonnen we, nu hebben we het meeste al af. Qua bouwwerkzaamheden hebben we echt alles achter de rug. Nu moeten er nog wat laatste zaken geregeld worden. We moeten het gebouw nog aankleden met meubels etcetera, om maar wat te noemen. Daarnaast moet het pand nog worden aangesloten op het gas- en stroomnetwerk. Dat gaat snel gebeuren. Als alles volgens plan verloopt wordt alles volgende week opgeleverd."

Bouwwerkzaamheden
Aan de 's-Gravelandseweg verrees de afgelopen maanden een modern sportcomplex met een goed veld voor de handbalclub. Dat moest ook wel gebeuren, des te meer omdat het oude complex van de club een paar meter verderop de laatste jaren erg vervallen was. "We hebben nu een goed complex met alles erop en eraan. De laatste weken zag je het complex steeds verder van de grond komen. We zijn erg trots op het resultaat. Datzelfde geldt voor onze leden. Veel leden kwamen de afgelopen weken langs om de bouw te volgen, veel hebben er ook geholpen. Anderen hebben vooral de foto's bekeken. Er wordt van alle kanten heel erg leuk gereageerd."

Proces
Door een enorme rompslomp heeft het jaren geduurd voordat We Have daadwerkelijk kon gaan bouwen. Nu het clubgebouw er staat houdt We Have een tevreden gevoel over aan het proces. "Vooral het afgelopen jaar kreeg alles heel snel vorm. We hebben een complex waar we goed mee voor de dag kunnen komen. Maar we hebben nog wel een doel: over een paar jaar hopen we naar de Bloemendalerpolder te kunnen gaan, waar we een echt handbalcomplex willen bouwen. Maar dat duurt nog wel even. Dit is een goede tussenstop."

Eerste duel
Hoewel er dus nog wel gewerkt wordt, werd afgelopen weekend al het eerste duel op het pas aangelegde veld gespeeld. De handbalsters van de club hadden de eer om het veld voor het eerst te proberen. De Weespers verloren wel: Baarn was na een spannend duel net te sterk en won van de Weespers. Het echte feestje voor We Have staat gepland voor komend voorjaar. Het clubgebouw wordt halverwege maart officieel geopend.

'We hebben een complex waar we de komende jaren mee voort kunnen'
De bouwwerkzaamheden kregen de afgelopen weken steeds meer vorm.