Compacte auto en toch veel binnenruimte.
Compacte auto en toch veel binnenruimte.

Scherp in design en prijs

De nieuwe Fabia Hatchback staat medio januari 2015 in de Nederlandse Skoda showrooms en is te koop vanaf € 12.990,-. De Combi heeft een meerprijs van € 900,- en verschijnt een maand later op Nederlandse bodem. Skoda viert de komst van de nieuwe Fabia met de extracomplete First Edition-uitvoering, die leverbaar is zolang de voorraad strekt.

De compleet nieuwe derde generatie van de Fabia is lager en breder dan voorheen, waardoor hij 'dikker' op zijn wielen staat. Het design valt op door de scherpe vouwen, heldere lijnvoering en kristalachtige kenmerken. Het resultaat is een auto met een eigen en zelfverzekerde uitstraling. Naast een riante binnenruimte voor alle inzittenden beschikt hij met 330 liter (hatchback) en 530 liter (combi) over de grootste bagageruimte in zijn klasse. Voor een hoog niveau van comfort en veiligheid is de auto uitgerust of leverbaar met snufjes die bekend zijn uit duurdere segmenten.

Dankzij de nieuwe motoren, een verlaagd gewicht en een verbeterde aerodynamica, is de nieuwe Skoda Fabia tot wel 17 procent zuiniger. Bij de benzinemotoren start het gamma met de 1.0 Greentech met 44kW/60 pk. Een stapje hoger vinden we de 1.0 Greentech met 55kW/ 75 pk, die als Active begint bij € 13.690,- voor de hatchback en bij € 14.590,- voor de combi. De Ambition-uitvoeringen hebben altijd een meerprijs van € 1.650,- en voor nog eens € 1.200,- extra staat de Fabia als Style voor de deur.