Annegien van Harten, Nico Schimmel en Daniëlle Meyer.
Annegien van Harten, Nico Schimmel en Daniëlle Meyer. Foto: Marieke van Veen

Muziekschool, muziekschool en dansschool slaan handen ineen

WEESP - Theaterschool Zone 1380, Dansstudio Van Harten en de Gooische Muziekschool beginnen samen een cultureel centrum. Door locaties, docenten, disciplines en leerlingen uit te wisselen, ontstaat er een breed en professioneel cultureel aanbod. De eerste gezamenlijke activiteit is een musicalopleiding. De eerste klas start deze week.

door Marieke van Veen

Zowel Annegien van Harten van de dansschool, als Nico Schimmel van de muziekschool en Daniëlle Meyer van de theaterschool merkten dat er onder jongeren behoefte is aan een kwalitatief hoogwaardige musicalopleiding. "Er werd steeds vaker naar gevraagd", vertelt Van Harten. "Er is in Weesp wel een musicalschool voor jongere kinderen, maar niet voor jongeren."

De drie ondernemers hadden al langer de wens om samen iets te doen. In eerste instantie werd gedacht aan projecten, maar naarmate de gesprekken vorderden ontstond er een idee voor een gezamenlijk kunstencentrum. Schimmel: "Het moet een broeinest van creativiteit worden. De musicalopleiding is een eerste zichtbare stap, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat iedereen die iets wil organiseren op het gebied van cultuur weet dat je daarvoor bij ons moet zijn. Denk aan evenementen als het Sluis-en-bruggenfeest, kunstmanifestaties en koopzondagen. Wij gaan graag de samenwerking aan om die festiviteiten meer schwung te geven."

"Wij zijn alledrie cultureel ondernemer en zijn ons erg bewust van onze maatschappelijke functie", licht Meyer toe. "Zo zijn wij met Zone 1380 bezig met een speciale kerstvoorstelling voor ouderen en spelen we deze week gratis de voorstelling 'Feest!' voor scholen. Ook de dansstudio en de muziekschool leveren met optredens en concerten een bijdrage aan de samenleving. Daarnaast stellen wij ons podium beschikbaar voor voorstellingen en presentaties van derden. We willen graag belangrijk zijn voor Weesp!"        

De gezamenlijke musicalles is de eerste stap. Ondertussen moet het nieuwe cultureel centrum steeds meer vorm krijgen. De drie organisaties zijn vooralsnog van plan hun eigen locaties aan te houden, dat worden dan dependances.