Blue Ruin is donderdag 23 oktober te zien in de City.
Blue Ruin is donderdag 23 oktober te zien in de City.

woensdag 22 oktober

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt woensdag 22 oktober een ouderensoos op Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree bedraagt €2,-.

Meezingavond

Er is woensdag 22 oktober een meezingavond in Hotel Het Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Een accordeonist zorgt voor de muzikale begeleiding. Aanvang: 20.00 uur. Deelname is gratis.

Mamacafé

In De Bibliotheek aan de Oudegracht wordt woensdag 22 oktober een Mamacafé gehouden. Vaders, moeders en jonge kinderen kunnen elkaar hier ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Deze week is er een thema: opvoedparty. Tijd: van 10.00 tot 11.30 uur.

Vrouwen van Weesp

De Vrouwen van Weesp houden een informatieavond over de vrijwilligerscentrale. Pietje Vlot komt spreken. In gebouw Papelaan 99. Aanvang 19.00.

donderdag 23 oktober

Film: Blue Ruin

In de City of Wesopa draait donderdag 23 oktober de bekroonde film Blue Ruin. Dwight is een schichtige, onverzorgde dertiger die in zijn auto woont. Op een dag wordt hij opgehaald door een vriendelijke agente die hem een krant overhandigt met de woorden: 'Ik wilde niet dat je alleen zou zijn als dit nieuws je bereikte. Hij wordt binnenkort vrijgelaten.' Aanvang 20.00 uur, entree €8,-.

Buurthuis

Buurtvereniging De Achtergracht houdt elke donderdag een buurthuis in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan. Tussen 13.00 en 16.30 uur kunnen buurtbewoners hier komen sjoelen, kaarten, biljarten en een praatje maken.

vrijdag 24 oktober

Apps training

Computer Club Weesp start vrijdag 24 oktober met een nieuwe serie apps-trainingen voor Android tablets, Android Smartphones, iPhones en iPads. De onderwerpen zijn: Wat zijn apps? Hoe kom je er aan? Wat heb je er aan? En wat zijn goede apps? De training is steeds van 20.00 tot 21.30 uur in nis 23 in Fort Ossenmarkt. Kosten training: €25,-. Opgeven kan via e-mail: wremeijn@live.nl.

Herfstconcert

Renee van Bavel luidt vrijdag 24 oktober in de City de herfst in met een herfstconcert. De City belooft: Van Bavel heeft een stem die een verhaal kan vertellen en beheerst de kunst om een tekst te schrijven die aan je hart blijft kleven. Aanvang 20.30 uur entree € 15,-. Kaarten via wesopa.nl.

Effectief communiceren

Voor zelfstandige professionals uit Weesp en omgeving verzorgt Baete vrijdag 24 oktober een workshop 'Effectief communiceren met iMA'. Ontdek welk type jij bent en verkrijg inzicht hoe je effectiever kunt communiceren met anderen. Kosten: €25,-. Opgeven via www.baete.nl/webwinkel.

zaterdag 25 oktober

Klassiek in het Fort

Op zaterdag 25 oktober wordt in het Fort aan de Ossenmarkt een concert gegeven door sopraan Aleksandra Anisimowicz. Zij zingt onder meer liederen van Mozart, Schubert en Wolf. Het Fort is open om 20.00 uur, het concert begint om 20.15 uur. Na afloop wordt er een glaasje wijn geschonken. Info: www.globeckc.nl.

Nieuwe Wereldwinkel

Aan het begin van de Fairtrade Week op 25 oktober opent een nieuwe Wereldwinkel Weesp officieel haar deuren. De winkel heeft een forse facelift ondergaan, met lichtere kleuren en een vernieuwde inrichting. Vanaf 10.00 uur.

zondag 26 oktober

Koopzondag

Deelnemende Weesper detaillisten zijn open van 13.00 tot 17.00 uur.

Koffieconcert

Om de donkere maanden door te komen, start de City zondag 26 oktober met een reeks koffieconcerten. Musici: Julia Tom (cello) en Eildert Beeftink (piano) spelen werken van Robert Schumann en Ludwig van Beethoven. Aanvang 11.00 uur, zaal open 10.15 uur, entree €9,50. Kaarten via wesopa.nl.

zondag 26 oktober tot zaterdag 1 november

Diabetes Fonds

De collecte voor het Diabetes Fonds is in de week van 26 oktober t/m 1 november 2014. In Weesp gaan 35 collectanten door weer en wind op pad om giften in ontvangst te nemen. Veel van de collectanten zijn zelf diabeet of hebben diabeten in hun familie of kennissenkring. Het fonds kan nog een helpende hand gebruiken, ook voor op de dinsdagmarkt en zaterdag in de winkelstraten. Meehelpen? Bel of mail dan met Chris Bakker: 0294-480250 / cbakkerweesp@gmail.com.

maandag 27 oktober

Inloop Seniorweb

Seniorweb houdt elke maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur een inloopochtend in De Bibliotheek aan de Oudegracht. De vrijwilligers geven informatie over cursussen en bieden hulp en ondersteuning bij problemen met computers, tablets en smartphones.

dinsdag 28 oktober

Mamacafé

In De Bibliotheek aan de Oudegracht wordt dinsdag 28 oktober een Mamacafé gehouden. Vaders, moeders en jonge kinderen kunnen elkaar hier ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Deze week is er een thema: Muziek op schoot. Tijd: van 10.00 tot 11.30 uur.

Viltcursus

Een viltcursus in creatief Weesp. Georganiseerd door Paviljoen3 en Purple Rain. In vijf avonden leert u verschillende technieken en gaat u eigen creaties maken. Locatie Achtergracht 49 te Weesp. Kosten €150,- incl materiaal, consumptie en gezelligheid! Start 28 oktober, voor info 06-54683653 /06-39195992.

Vrijwilligerscentrale

Op zoek naar vrijwilligers of leuk vrijwilligerswerk? Dinsdag 28 oktober houdt de Versa Vrijwilligerscentrale een open middag in gebouw Papelaan 99 in Weesp. Tijd: van 13.00 tot 15.30 uur. Deze middag is bedoeld voor zowel vrijwilligers die vrijwilligerswerk zoeken als organisaties die vacatures voor vrijwilligers hebben.

donderdag 30 oktober

CDA-ledenvergadering

CDA Weesp houdt donderdag 30 oktober om 20.00 uur een ledenvergadering in de Rabobank aan de Irenelaan. Op de agenda staan onder meer de nieuwste ontwikkelingen rond de samenwerking met Wijdemeren en Stichtse Vecht, de verkiezingsprogramma's voor het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en afscheid van de voormalige J. van Baars, M.M. Everts, J.J. van der Hoeven en B. Burggraaff-Moscoviter. Alle belangstellenden zijn welkom.

Film: The Double

De film The Double draait donderdag 30 oktober in de City. Een beklemmende gestileerde film naar de gelijknamige novelle van Fjodor Dostojevski. Aanvang 20.00 uur, entree €8,-.

vrijdag 31 oktober

Happy Hour

Het wijkoverleg Hogeweij houdt een Happy Hour. Het comité nodigt wijkbewoners uit voor een biertje, wijntje of frisje in Grand Café Hogeweyk. Datum: vrijdag 31 oktober van 16.30 tot 18.00 uur.

zaterdag 1 november

Carte Blanche

Cabaretier Daniël Arends geeft zichzelf Carte Blanche. Een schone lei. Geen kaders, geen beperkingen. Alle luiken in het hoofd mogen open, alle krochten in de geest worden verkend. Aanvang 20.30 uur. Voorstelling is uitverkocht.

zaterdag 1 november en zondag 2 november

Firma Vocaal

Firma Vocaal geeft zaterdag 1 november en zondag 2 november concerten in de Ide van Amstelzaal (gebouw van De Adelaar). Het thema is Zonnestralen. Het zaterdagconcert is om 20.00 uur, het concert op zondag om 14.30 uur. Kaarten kosten €12,50 per stuk, kinderen €8,-. Reserveren via firmavocaal@icloud.com.

doorlopend:

Expositie Nico Rijper

In Het Lichthuis aan het Waagplein is tot en met eind oktober werk te zien van Nico Rijper. Het gaat met name om landschappen en stads- en dorpsgezichten.

De kleur van het licht

De Utrechtse kunstenaar Koeno Jansen exposeert in De Bibliotheek in Weesp. Tot en met zondag 9 november is hier zijn tentoonstelling 'De kleur van het licht' te zien.

Aleksandra Anisimowicz zingt zaterdag 25 oktober in Fort Ossenmarkt.