Vechtlust leverde de waterpoloërs een punt op.
Vechtlust leverde de waterpoloërs een punt op. Foto: Yannick uit den Boogaard

Zwaarbevochten zege voor waterpoloërs

WEESP - Een zwaarbevochten zege, maar wel het volle pond voor de waterpoloërs van Triton. De Weespers waren met 11-10 net een stapje sterker dan de nummer laatst De Waterwolf. De Weesper eersteklasser kon met de zege wat afstand nemen van de onderste plaatsen van het klassement.

De Weespers speelden afgelopen weekend sterk. Vooral de start van de ploeg was goed. De Weesper ploeg kon al snel weglopen van de tegenstander. Met een paar goede aanvallen volgden al snel meerdere doelpunten. Met de doelpunten stond er al snel een comfortabele voorsprong op het scorebord. De Weespers leken geen problemen te hebben.

De Waterwolf kwam echter toch nog terug. Door wat om te zetten werd de nummer laatst een stuk sterker. Daar kwam nog eens bovenop dat de Weespers vergaten afspraken na te komen en de tegenstander zonder problemen het kaas van het brood kon laten eten. Daardoor verspeelden de Weespers dus een voorsprong, maar werd het duel wel een stuk spannender. Vooral toen De Waterwolf terug kwam tot 8-9 moesten de Weespers weer even vol aan de bak. De ploeg schrok echter snel genoeg wakker en kon op het allerlaatste moment alsnog een zege pakken. Dat was, over het hele duel, wel terecht te noemen.

Voor de ploeg van Weesper coach Robbert Snel scoorden Jeroen van der Vliet (4x), Christiaan Visser (2x), Stan den Hartog (2x), Rob Mooijman, Richard Overmars en Walter Pouw.

Stand van zaken
Na de zwaarbevochten zege van afgelopen weekend staan de Weesper waterpoloërs op de achtste plaats van de stand. De achterstand op de koploper bedraagt ondertussen negen punten.

Het voornaamste probleem van de Weespers was de afgelopen weken dat de ploeg vooral vergat om net een stapje extra te zetten. Daardoor werd er te vaak net een punt verspeeld en moesten de Weespers de punten delen met de tegenstander. Er werd vooralsnog slechts één keer verloren. Dat laatste doet slechts één ploeg van het klassement beter.

Er werd vooralsnog slechts één keer verloren. Dat doet maar één ploeg beter

Komende weken
De Weespers hebben de komende weken goede kansen om een goede slag te slaan. De komende weken staat de ploeg tegen vooral beter presterende tegenstanders. Komend weekend staat het treffen met De Vuursche op het programma, een week later volgt het duel tegen koploper De Snippen. De komende maand volgen ook nog duels tegen De Vaart, dat twee plaatsjes hoger staat dan de Weespers en duels tegen het lager geklasseerde Aquarijn en De Aalscholver.

Er moest hard worden geknokt.