Arjan, Corne en Joost met hun DENSO zeepkist.
Arjan, Corne en Joost met hun DENSO zeepkist.

Een zeepkist met echte auto-onderdelen

WEESP - 'Als wij niet gaan winnen?!' Voor de jaarlijkse zeepkistenrace op het Casparus College hebben drie leerlingen hun zelf ontworpen zeepkist gebouwd met echte auto-onderdelen van DENSO. Het team staat in de startblokken.

Arjan Meijer, Joost Linschoten en Corné de Jong zijn heel tevreden over hun ontwerp. Hun zeepkist is aan de voorkant breed en aan de achterkant smal en kan daarom, denken deze leerlingen van de afdeling Techniek Breed, goed en snel manoeuvreren over het parcours van de race die op 18 november op het schoolplein wordt gehouden. Arjan: "Omdat het een technisch project is hebben we auto-onderdelenleverancier DENSO benaderd om ons te sponsoren en te ondersteunen. Een zeepkist is tenslotte een auto in het klein. Ze zeiden meteen ja, superleuk! We hebben zelfs een autoradio ingebouwd."

De zeepkistenrace is een van de populairste schoolopdrachten van het jaar: wie maakt de beste en snelste zeepkist? Vierdejaarsleerlingen van de afdeling Techniek Breed krijgen de opdracht: vind een sponsor voor een budget van 150 euro, ontwerp een zeepkist en maak een raming van de kosten van de materialen die je nodig hebt. Veel Weesper bedrijven verlenen hun medewerking. Op school werken de leerlingen zes weken aan het project. In een presentatie tonen de leerlingen aan ouders en sponsors op de dag van de zeepkistenrace hoe het proces is verlopen. Lukte het om met elkaar samen te werken? Welke aanpassingen moest je doen? Voor de leerlingen geldt echter maar een ding: wie wint de race?
Manager Sjoerd Dijkstra van DENSO aarzelde geen moment toen Arjen, Joost en Corné hem benaderden voor sponsoring: "Dit past binnen onze policy om scholen te ondersteunen. Wij zijn erg trots op het team en hopen op een podiumpositie. De jongens hebben het hartstikke goed gedaan."