Geen akkoord voor opdracht

Vervolg van de voorpagina

WEESP - Er is nog wel een probleem. Het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen is in mei begonnen met het onderzoek naar de toekomst van het Gemeentemuseum zonder dat er een handtekening van de gemeente was gezet onder de opdracht.

Er is 50.000 euro uitgegeven zonder verantwoording naar de gemeenteraad. Die is hierover ook vorige week geïnformeerd.

De vraag is nu of de gemeenteraad met terugwerkende kracht de 50.000 euro beschikbaar wil stellen en even wil doorbijten tot december. Dan is het definitieve onderzoek naar de toekomst van het Gemeentemuseum afgerond. Er wordt dan een plan gepresenteerd over de verschillende scenario's voor het museum. Naar verwachting wordt het voorstel om het museum verder uit te bouwen tot een toeristische trekpleister voor Weesp dat actief bijdraagt aan de reclame voor de stad. Een investering voor Weesp die zichzelf dubbel en dwars zou moeten terugverdienen.

Toeristen worden gelokt met het verhaal van Van Houten, de oude geschiedenis en natuurlijk het porselein. Stappen worden al gezet: het AVRO-programma Tussen Kunst en Kitsch heeft vorige week een promotiefilmpje in het museum opgenomen. Dat filmpje komt volgende week online.

Het woord is nu aan de gemeenteraad. Die bespreekt de tussentijdse rapportage over het Gemeentemuseum volgende maand voor het eerst.