Donderdag 30 oktober in de City: The Double.
Donderdag 30 oktober in de City: The Double.

woensdag 29 oktober

Pubquiz

De City houdt woensdag 29 oktober een pubquiz. Meedoen kan met een team van maximaal 5 personen. Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro per team. Opgeven via cityquiz@wesopa.nl. Aanvang quiz 20.30 uur. Publiek is welkom.

donderdag 30 oktober

Buurthuis met bingo

Buurtvereniging De Achtergracht houdt elke donderdag een buurthuis in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan. Donderdag 30 oktober is er een bingo. Het buurthuis is van 13.00 tot 16.30 uur.

CDA-ledenvergadering

CDA Weesp houdt donderdag 30 oktober om 20.00 uur een ledenvergadering in de Rabobank aan de Irenelaan. Op de agenda staan de nieuwste ontwikkelingen rond de samenwerking met Wijdemeren en Stichtse Vecht, de verkiezingsprogramma's voor het Waterschap AGV en het afscheid van de voormalige raads- en bestuursleden. Belangstellenden zijn welkom.

Film: 'The Double'

De film 'The Double' draait donderdag 30 oktober in de City. Een beklemmende gestileerde film naar de gelijknamige novelle van Fjodor Dostojevski. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-.

vrijdag 31 oktober

Happy Hour

Wegens het succes van de vorige keer organiseert het wijkoverleg Hogeweij opnieuw een Happy Hour. Het comité nodigt wijkbewoners uit voor een biertje, wijntje of frisje in Grand Café Hogeweyk. Datum: vrijdag 31 oktober van 16.30 tot 18.00 uur.

zaterdag 1 november

Carte Blanche

Cabaretier Daniël Arends geeft zichzelf Carte Blanche. Een schone lei. Geen kaders, geen beperkingen. Alle luiken in het hoofd mogen open, alle krochten in de geest worden verkend. Om los te gaan en rauw te zijn. Aanvang 20.30 uur. Voorstelling uitverkocht.

zaterdag 1 november en zondag 2 november

Firma Vocaal

Firma Vocaal geeft zaterdag 1 november en zondag 2 november concerten in de Ide van Amstelzaal (gebouw van De Adelaar). Het thema is Zonnestralen. Het zaterdagconcert is om 20.00 uur, het concert op zondag om 14.30 uur. Kaarten kosten 12,50 per stuk, kinderen 8 euro. Reserveren via firmavocaal@icloud.com.

zaterdag 1 november tot zondag 9 november

Chocomania

Van 1 tot 9 november is in de Van Houtenkerk 'Chocomania', de opvolger van het Chocoladefestival van vorig jaar. Nieuw dit jaar is de wedstrijd 'Heel Weesp bakt'. Stadsherstel Amsterdam roept Weesp op om chocoladetaarten te gaan bakken. Op zaterdag 1 november zal door een jury de mooiste en lekkerste taart worden gekozen. Voor kinderen tot en met 12 jaar is er een gedichtenwedstrijd. Het volledige programma van Chocomania is te vinden op de website stadsherstel.nl.

zondag 2 november

Jamsessie

In de City wordt zondag 2 november een jamsessie gehouden. Iedere muzikant, zanger en band, jong of oud is welkom om samen muziek te komen maken. De sessie staat onder leiding van Raoul Ferreira. Belangstellenden kunnen hun eigen instrument meenemen, maar er is ook een complete backline met drums, keyboard, microfoons, gitaar en basversterkers aanwezig. Aanvang: 15.00 uur. Gratis entree. Publiek is welkom.

Film: 'Zwei Leben'

Vanwege de grote belangstelling vertoont de City nogmaals de film 'Zwei Leben'. Datum: Zondag 2 november, aanvang 20.00 uur. Een Noorse psychologische thriller die de ideologische verdwazing van Europa laat naschokken. Entree € 8,-.

Van Houtensalon

De Van Houtensalon eert op muzikale wijze de Van Houtentijd. Met Marieke van der Ven (tapdans) en Gerrie Meyers en Christine Kamp (piano quatre-mains). Werken van Moszkovski, Fauré, Langlais en Kattenburg. Aanvang: 15.00, de Van Houtenkerk is open vanaf 14.30 uur. Entree: € 12,50.

maandag 3 november

Inloop Seniorweb

Seniorweb houdt elke maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur een inloopochtend in De Bibliotheek aan de Oudegracht. De vrijwilligers geven informatie over cursussen en bieden hulp en ondersteuning bij problemen met computers, tablets en smartphones.

Fotografiecursussen

Eric Hage start in november met nieuwe cursussen en workshops. Deelnemers kunnen kiezen uit Fotografie voor beginners en Spelen met licht (ledjes en batterijen). De lessen zijn geschikt voor deelnemers tussen de 8 en 88 jaar. Kijk voor data en inschrijfmogelijkheden op www.erichage.com of bel 0294 415125.

Kerstshow Karin Bloemen

Karin Bloemen speelt maandag 3 november een leesvoorstelling van haar kerstshow in Theaterpand Weesp. Met het script nog in de hand komt ze samen met Irene Moors en Leona Philippo de grappen en verhalen uitproberen. Aanvang: 20.30 uur. Entree 15,-. Reserveren via theaterpandweesp.nl.

woensdag 5 november

Meezingavond

Er is woensdag 5 november een meezingavond in hotel Hart van Weesp. Met Hollandse liedjes van alle tijden. Aanvang: 20.00 uur. Deelname is gratis.

Mamacafé

In De Bibliotheek aan de Oudegracht wordt woensdag 5 november een Mamacafé gehouden. Vaders, moeders en jonge kinderen kunnen elkaar hier ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Deze week is er een thema: Muziek op schoot. Tijd: van 10.00 tot 11.30 uur.

Vrouwen van Weesp

De Vrouwen van Weesp houden een thema-avond over Internationale Vrouwendag. In gebouw Papelaan 99. Aanvang 19.00 uur.

Mantrazingen

Bij Truepoint aan de Nieuwstad is er woensdag 5 november van 20.00 tot 21.30 uur mantrazingen. De sessie wordt begeleid door Anja Timmermans en Jacob van der Wijk. Reserveren via info@truepoint.nl. Deelname kost € 15,-.

donderdag 6 november

Cursus Excel

Seniorweb Weesp verzorgt vanaf donderdag 6 november een computercursus Excel. De cursus bestaat uit zes dagdelen. De lessen worden op donderdagochtend gegeven in De Bibliotheek. De cursus kost 70 euro + 20 euro voor het lesboek. Aanmelden kan via weesp@swleercentra.nl.

Cursus fiets repareren

Op uitnodiging van de Volksuniversiteit verzorgt Sam Halbertsma een cursus fiets repareren. De startdatum is donderdag 6 november, aanvang: 19.00 uur. De deelnemers leren in twee lessen de meest voorkomende defecten te verhelpen. De kosten bedragen € 55,-. Inschrijven kan via www.volksuniversiteitnaardenbussum.nl.

Alzheimer Café

Het Alzheimer Café Weesp van donderdag 6 november staat in het teken van de nieuwe regels van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Gastspreker: Angela van Dril. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur. De toegang en koffie zijn gratis. Locatie: Hotel Hart van Weesp.

'A Most Wanted Man'

In de City draait donderdag 6 november de film 'A Most Wanted Man' naar het boek van John le Carré. Een karakterschets van een gedesillusioneerde man die zich in een onmenselijke wereld vastklampt aan de afgekalfde resten van zijn idealen. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-.

vrijdag 7 november

Karin Bloemen

Theaterdiva Karin Bloemen speelt vrijdag 7 november in Theaterpand Weesp een aangepast programma met liedjes. Voorstelling is uitverkocht.

Snuffelmarkt

De vereniging Protestantse Vrouwen op Weg houdt vrijdag 7 november 2014 een verkoopdag met snuffelmarkt in Het Lichthuis aan het Waagplein. Van 10.00 uur tot 22.00 uur zijn er veel leuke koopjes, een Rad van Avontuur, diverse verlotingen en kinderactiviteiten. De opbrengst komt ten goede aan de Grote Kerk.

zaterdag 8 november

Haarvlechtworkshop

Selina Siersmaa verzorgt zaterdag 8 november een haarvlechtworkshop in Weesp. De deelnemers leren van 10.30 tot 12.30 uur vlechten op een eigen model. Kosten: 14 euro, inclusief een hapje en een drankje. Aanmelden: 0627588631.

Zwei Leben draait vanwege de grote belangstelling nog een keer.