De Pepernotenband komt naar Weesp.
De Pepernotenband komt naar Weesp.

Sinterklaasintocht dit jaar met Pepernotenband

WEESP - Alsof het met Sinterklaas en zijn Pieten al niet genoeg feest is in Weesp! Dit jaar komen ook allerlei bekende kinderboekfiguren de intocht in Weesp meevieren.

door Marieke van Veen

"Het thema van de intocht is dit jaar het kinderboek", vertelt Nathalie Scheffer van Stichting Sinterklaas Intocht Weesp. Als eigenaresse van kinderboekenwinkel De Kleine Prins kan zij met zo'n thema prima uit de voeten.

"We hebben zaterdag vier ontzettend leuke praalwagens in de optocht: met Woezel & Pip, Otje, Dolfje Weerwolfje en Nijntje. Daarnaast lopen Dolfje en Dikkie Dik mee tussen de Pieten en gaan ze met kinderen op de foto." De kinderen komen straks oren en ogen tekort. Want de echte sterren zijn natuurlijk Sinterklaas en zijn tientallen Pieten. En er zijn dit keer nog meer Pieten dan normaal. "Dit jaar komt ook de beroemde Pepernotenband naar Weesp. Samen met de salsaband en de slagwerkers maken zij er één groot muzikaal feest van", verklapt Scheffer.
Sinterklaas verdient een feestelijke ontvangst, maar zo'n spetterende intocht kost wel handenvol geld. Stichting Sinterklaas Intocht Weesp doet daarom gedwongen een beroep op de inwoners van Weesp. In zo'n veertig winkels en restaurants staan roze spaarvarkens waar een gedichtje aan hangt: 'Ik spaar voor de intocht van de Sint, want ik hou zo van het blije kind. Daarom word ik heel graag vetgemest en als u meehelpt lukt dat best!'

De een gooit zijn wisselgeld erin, de ander haalt een bankbiljet uit zijn portemonnee. "Alle beetjes helpen", laat Scheffer weten. "We trekken al langer aan de bel, dus de Weespers weten inmiddels wel dat de stichting geld tekort komt." De spaarpotten staan er nog tot 5 december. De stichting financieel ondersteunen kan ook door een Vriendje van Piet-armbandje aan te schaffen. Die zijn te koop bij diverse winkels.

De intocht in Weesp is aanstaande zaterdag 15 november. De festiviteiten in de Kom gaan om 14.00 uur van start. Sinterklaas wordt welkom geheten door burgemeester Van Bochove. Aansluitend is er een rondgang, route: Achterom, Slijkstraatbrug, Zwaantjesbrug, Herengracht, Hoogstraat, Slijkstraat, Nieuwstraat en Groote Plein. De rondgang eindigt met een balkonscène bij het stadhuis.
Problemen spoorbrug
Punt van zorg is nog wel de spoorbrug. ProRail voert onderhoud uit en de vraag is of de pakjesboot er wel door kan. Er wordt gewerkt aan een oplossing. De intocht gaat hoe dan ook door.

Spaar samen met de ondernemers voor de volgende intocht