Sabri Saad El Hamus speelt 'PAX Hominis'.
Sabri Saad El Hamus speelt 'PAX Hominis'.

Win vrijkaarten voor 'PAX Hominis'

WEESP - Sabri Saad El Hamus van De Nieuw Amsterdam staat vrijdag 21 november in de City of Wesopa met de voorstelling 'PAX Hominis - De Mensheid zij geprezen'. Lezers van het WeesperNieuws maken kans op twee keer twee vrijkaarten.

door Marieke van Veen

'PAX Hominis' is een monoloog gebaseerd op 'De Mensheid zij geprezen' van Arnon Grunberg. Het is een satirische repliek op Erasmus' 'Lof der Zotheid'.

In de monoloog neemt Sabri Saad El Hamus het op voor de mens: "Ik ben een mens en ik ben er trots op. Daarom sta ik hier, om de verdediging van mijn soort op me te nemen. Tegen de beschuldigingen van de azijnpissers, de halfbakken intellectuelen, de verwarde filosofen en de geperverteerde romanschrijvers. Zij willen alleen het kwaad in ons zien. Zij kunnen er geen genoeg van krijgen."

Sabri Saad El Hamus is een Nederlands toneelacteur en filmacteur, geboren in Egypte (1957). Hij speelde onder meer mee in 'Het Huis Anubis', 'Het Schnitzelparadijs', 'Pleidooi', 'Shouf Shouf!' en 'Koning van Katoren'. In 2011 deed hij voor Pauw & Witteman verslag van de revolutie in Egypte. Hij is sinds 2008 artistiek leider van theatergroep De Nieuw Amsterdam.

'PAX Hominis' is onderdeel van een reeks voorstellingen die De Nieuw Amsterdam brengt over verzoening in een wereld vol verwarring. In 'PAX Deus' speelde Sabri Saad El Hamus Pilatus, in 'PAX Mama' (medio 2015 in de theaters) onderzoeken Grunberg en Saad El Hamus de rol van de moeder.

WeesperNieuws mag 2 x 2 kaarten weggeven voor 'PAX Hominis'. Meedingen kan door een mail te sturen naar redactie@weespernieuws.nl, o.v.v. Vrijkaarten PAX Hominis. Mailen kan tot en met maandag 17 november. De kaarten zijn te koop via wesopa.nl.