De jongste jeugd van MHC Weesp is klaar voor een lesje waterveldhockey van Dames 1.
De jongste jeugd van MHC Weesp is klaar voor een lesje waterveldhockey van Dames 1. Foto: Lisa van Dorp

'Fantastisch voor hockeyclub én Weesp'

WEESP - Het was vooral een feestje van de jeugd zondag bij Mixed Hockeyclub Weesp. Burgemeester Van Bochove opende om 11.00 uur het gloednieuwe derde veld. Meteen daarna stormden zo'n 150 kinderen het waterveld op voor een lesje hockeytechniek van Dames 1.

door Lisa van Dorp

"Hockey groeit sneller dan alle andere sporten in Weesp", zei de burgemeester (zelf oud-basketballer) bij de opening. "Dit is een fantastische stap voor de hockeyclub én voor Weesp. Met dit moderne waterveld zetten we de stad op de kaart. Dat doen we als gemeente niet alleen met bedrijvigheid en industrie, maar ook met voorzieningen op het gebied van sport en cultuur."

De jeugdleden stonden te trappelen om als eerste het nieuwe, snelle waterveld te testen. Het derde veld is van de nieuwste generatie kunstgrasvelden: de bal rolt op een laagje water waardoor het spel heel snel gaat. De bal stuitert ook meer, wat een nieuw arsenaal aan slagen mogelijk maakt. MHC Weesp had al een semiwaterveld en een zandgestrooid kunstgrasveld. "Met dit state-of-the-art-waterveld slaan we twee vliegen in één klap", zei een tevreden hockeyvoorzitter Cor Bos. "We kunnen nu de concurrentie aan met clubs uit de omgeving. Onze jeugd leert ook hockeyen op het snelle waterveld. Daarnaast hebben we een derde veld hard nodig om de groeiende jeugdafdeling te kunnen laten spelen. Onze 600 jeugdleden spelen op zaterdag hun wedstrijden en dat paste niet meer op twee velden."

Volgens Bos gaat 9 november de clubgeschiedenis in als een 'historische mijlpaal'. "We verhuisden in 2003 van de Papelaan naar sportpark de Vechtoever. Nu zetten we hier de volgende stap. Zonder steun van de gemeente was dit niet gelukt."

Clubhuis
De hockeyers kunnen binnenkort nog meer moois verwachten. Volgende maand gaat de eerste paal de grond in voor een nieuw clubhuis. Dat moet er voor de zomer van volgend jaar staan zodat de sportclub verder kan met moderne faciliteiten. Het huidige clubhuis is te klein en is hard aan vervanging toe. Bos: "We gaan nu verder met stap twee: het nieuwe clubhuis. Dat wordt de komende maanden gebouwd met hulp van twee lokale aannemers die betrokken zijn bij de club: EWN en Ten Have."

'Met dit state-of-the-art-veld slaan we twee vliegen in één klap'

Na de clinic voor de jeugd werd meteen de eerste competitiewedstrijd op het nieuwe gras gespeeld. Dames 2 van Weesp versloeg Fletiomare met 3-1. Meteen nadat de scheidsrechter de wedstrijd affloot, stoven de kinderen weer het veld op. Tijd om nog even de backhandslag hoog op doel te oefenen.