Erik en Nel Siemons zijn trots op eigen zwembad het Mineraal in Almere.
Erik en Nel Siemons zijn trots op eigen zwembad het Mineraal in Almere.

Weespers openen mineraal zwembad in Almere

WEESP/ALMERE - Met een eigen zwembad komt een droom van de voormalige Weesper badmeester Erik Siemons uit. Zijn gelijknamige zweminstituut opende deze maand een eigen zwembad in Almere: 'Het Mineraal'.

De liefde voor het zwemvak leerde Erik Siemons in Weesp, in toen nog zwembad Blijwater, de voorloper van het huidige Victoriabad. Na jaren met een door hem ontwikkeld zweminstituut zwembaden in Almere, Huizen en op IJburg te hebben gehuurd voor het geven van zwemlessen en zwemcursussen, opende de Weesper, samen met echtgenote Nel, vorige week zijn eigen zwembad. Eindelijk. Hij is er supertrots op. Extra trots omdat het zwembad gevuld is met mineraalwater met alle bijbehorende goede eigenschappen.

Hoe bijzonder is mineraalwater in een zwembad?
"Wij vitaliseren het kraanwater waardoor het ontdaan wordt van metalen en andere reststoffen. Hierdoor voelt het water licht en sprankelend aan en dat is heerlijk zwemmen. In de toekomst willen we zelf water gaan boren op 180 meter diepte. Dan vullen we het bad met bronwater. Als we dat ook nog eens gaan vitaliseren, wordt het nog zachter dan het nu al is."

Hoe zit het met het verplichte chloor?
"Daar ontkomt Het Mineraal ook niet aan. Maar chloor gaat pas stinken als het in verbinding komt met viezigheid in het water. Daar is bij ons geen sprake van omdat het water schoon is. Dus je ruikt helemaal niets. Daarbij blijft het water schoon omdat we met kleine groepen werken en het zwembad daardoor minder wordt belast." Zwembad Het Mineraal staat in Almere en biedt uitsluitend zwemlessen en les aan doelgroepen.