Herman Hermsen met zijn onderscheiding.
Herman Hermsen met zijn onderscheiding.

'Hermanus van alles' doet dat alles ook nog met hart en ziel

WEESP - Herman Hermsen is maandag benoemd tot erelid van FC Weesp. Dat gebeurde tijdens de Algemene Ledenvergadering in het clubhuis.

door Marieke van Veen

Hermsen is al ruim veertig jaar actief binnen het Weesper voetbal. Hij bekleedde talloze uiteenlopende vrijwilligersfuncties: van kantinebeheerder en leider van het eerste tot archiefbewaker en gastheer. In 2007 is hij het bestuur van FC Weesp gaan versterken.

"Ik had er stiekem een beetje op gehoopt, maar toen het echt gebeurde was ik toch wel even overdonderd", vertelt de Weesper. "Het was een mooi moment. Ik voelde me erg vereerd én gewaardeerd."

Gewaardeerd wordt hij zeker, aldus secretaris William Recker. "Herman heeft binnen het Weesper voetbal zo'n breed scala aan activiteiten ontplooid, dat is heel bijzonder. Daarom noemen we hem 'Hermanus van alles'. Herman is van alle markten thuis en doet alles met hart en ziel."

De club eert Hermsen omdat hij heeft besloten de bestuurszaken te gaan afbouwen: "Ik blijf actief binnen de club, maar wil wat minder verantwoordelijkheden."