Veel mensen lopen even binnen om de verbouwde winkel te bekijken.
Veel mensen lopen even binnen om de verbouwde winkel te bekijken. Foto: Marieke van Veen

Iedereen is blij dat Blokker weer open is

WEESP - Blokker Weesp is weer open. Na een maandenlange verbouwing opende de winkel vorige week de deuren. Het was de afgelopen dagen erg druk in het filiaal. Weespers hebben de winkel gemist en zijn benieuwd hoe 'hun' Blokker er nu uitziet.

door Marieke van Veen

Het eerste dat opvalt is de nieuwe verkoopbalie en de veel bredere gangpaden. Door middel van een slimmere indeling is veel meer ruimte gecreëerd.

Een klant bekijkt blij een pannetje dat ze in haar handen heeft. Ze zit er al weken om verlegen. Natuurlijk, ze had het vast ook ergens anders kunnen krijgen. Maar dit soort dingen koopt ze nu eenmaal altijd bij Blokker, dus heeft ze gewacht tot de winkel weer open ging. "Ik ben een trouwe, vaste klant. Huishoudelijke artikelen koop ik vrijwel altijd bij Blokker en dan het liefst in Weesp, mede vanwege het fijne personeel. En ook voor speelgoed is het mijn favoriete winkel. Toen een aanschaf echt niet kon wachten, ben ik één keer uitgeweken naar de Blokker bij de Maxis."

Het geduld van de Weespse is wel op de proef gesteld. Eind juli liep de winkel zware schade op door een wolkbreuk. Besloten werd de herstelwerkzaamheden te combineren met een ingrijpend en ook wel broodnodige verbouwing. Die heeft drieënhalve maand geduurd. Maar het is het waard geweest. "Ik vind het erg mooi geworden", laat de mevrouw met het pannetje weten. "De nieuwe opzet is veel ruimer, de winkel is er echt op vooruit gegaan."

Bij het speelgoed (nog steeds rechts achterin) staat een moeder met twee meisjes. Ze doen inspiratie op voor de verlanglijstjes voor Sinterklaas. "En voor de verjaardag van mijn jongste, want die is - heel handig - ook nog eens in december jarig", verzucht de moeder lachend. Ze is speciaal binnengelopen om het resultaat van de verbouwing te bekijken. "Door slimmer om te gaan met de ruimte oogt de winkel minder krap en rommelig. Een grote verbetering."

Ruimtewinst zit vooral in nieuwe, horizontaal geplaatste, stellingen

Dat vind ook de bedrijfsleider. "Wij zijn er zelf ook ontzettend blij mee. De winst in ruimte zit hem vooral in het horizontaal neerzetten van een aantal stellingen. Hierdoor zijn de paden veel ruimer en dat werkt voor ons ook veel prettiger." De medewerkers zijn blij dat ze weer terug zijn op het nest: "De afgelopen maanden hebben we in filialen in de omgeving gewerkt. Fijn dat het zo opgelost kon worden, maar het liefst sta je toch in je eigen vertrouwde filiaal." De eerste week na de opening voelt echt als een feestje, en niet alleen vanwege alle ballonnen. "Het is zo druk, het lijkt wel alsof heel Weesp binnen komt kijken. De mensen kijken hun ogen uit. Iedereen is positief, we krijgen echt ontzettend veel leuke reacties."

Ook de buren zijn blij met de heropening van Blokker. "Fijn dat de winkel weer jaren mee kan", zegt Maarten van Donk, bestuurslid van winkeliersvereniging WDO en eigenaar van de slagerij in de Nieuwstraat. "Blokker is als trekker heel belangrijk voor Weesp. Mensen komen speciaal voor de Blokker naar de binnenstad en de andere winkels profiteren hiervan. Ook voor de Weespers zelf is het fijn dat we hier zo'n winkel hebben: een breed assortiment én betaalbaar bovendien. We hebben de Blokker echt gemist."