De voetbalsters van FC Weesp worden steeds sterker.
De voetbalsters van FC Weesp worden steeds sterker. Foto: Yannick uit den Boogaard

Vrouwen FC Weesp zetten stappen

WEESP - Voetballend wordt het allemaal steeds beter en er wordt met regelmaat gewonnen. Het gaat goed met het vrouwenvoetbal van FC Weesp. Waar het team jaren geleden nog vaak naar vorm zocht, wordt er nu gesproken over resultaten. Het doel voor de rest van het voetbaljaar: de derde klasse halen.

door Sjoerd Stoop

Vooral de laatste jaren zette het eerste vrouwenelftal van FC Weesp grote stappen. Met goede coaches wordt er nog steeds hard gewerkt om als team sterker te worden. "Je merkt aan alles dat het Weesper vrouwenvoetbal steeds meer op de kaart staat", zeggen speelsters Helen van der Weij en Ilonka Terlien op Radio Weesp. "We hebben steeds meer jeugdleden en het eerste elftal presteert ook beter. We hopen met het eerste elftal de komende maanden resultaten te boeken."

Hoe gaat het momenteel?
"Het staat er best goed voor. We staan momenteel zesde, exact halverwege het klassement. We hebben een hele reeks goede duels achter de rug, maar ook een paar slechtere. Er valt nog wel wat te verbeteren, maar over het algemeen hebben we best een tevreden gevoel overgehouden aan de eerste maanden van het voetbaljaar."

Waar merk je aan dat het beter gaat?
"Je merkt vooral dat we het voetballend beter doen. Daar werken we ook hard aan. We staan twee keer per week op het veld om te oefenen. We hebben twee coaches en deze maken ons echt beter. Voetballend hebben we echt stappen gemaakt. Vooral op het vlak van samenspel gaat het beter dan eerst. We hoeven elkaar nog maar amper te zoeken op het veld en voelen elkaar veel beter aan. Dat scheelt. Dat levert vertrouwen op, maar ook resultaat."

De komende maanden is het doel om de derde klasse te halen. Maakt het team kans?
"We moeten er wel hard voor werken en we zullen zeker de komende maanden nog wel beter moeten worden, maar het moet best kunnen. Je merkt aan het team dat we er klaar voor zijn. Het leeft ook heel erg. Een klasse hoger zouden we ons nog verder kunnen verbeteren. We spelen dan tegen andere en betere tegenstanders. Dat zou het team goed doen."

'Je merkt aan het team dat we klaar staan om de stap te zetten'

Wat zou er nog beter kunnen nu?
"We hopen snel de spelersgroep te vergroten. We zoeken dan ook voetballende vrouwen. Als je een beetje kunt voetballen, ben je van harte welkom om het team te komen versterken. We zoeken voor zowel de achterhoede als de aanval nog spelers om de groep wat breder te maken. We doen dan ook graag een oproep. Speelsters kunnen contact met ons opnemen via www.fcweesp.nl."