Woensdag 19 november: een voorstelling over hond Rintje in de City.
Woensdag 19 november: een voorstelling over hond Rintje in de City.

woensdag 19 november

Meezingavond

Er is woensdag 19 november een meezingavond in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Aanvang: 20.00 uur. Deelname is gratis.

Mamacafé

In De Bibliotheek wordt woensdag 19 november een Mamacafé gehouden voor vaders, moeders en jonge kinderen. Thema: digitaal speelgoed. Van 10.00 tot 11.30 uur.

Vrouwen van Weesp

Vrouwen van Weesp houdt woensdag 19 november een avond over November, Leesmaand. Met Willemien Posthumus. In gebouw Papelaan 99, aanvang 19.00 uur.

Rintje

Ton Meijer speelt woensdag 19 november in de City de jeugdvoorstelling 'Rintje rent 't hardst'. De voorstelling is gebaseerd op het hondje Rintje, een schepping van Sieb Posthuma. Aanvang 15.00 uur, entree € 7,50.

donderdag 20 november

Bingo in Aetsveld

Wijkoverleg Aetsveld houdt donderdag 20 november een bingo in bar Olympus. Aanvang: 20.00 uur. Voor vervoer: 410362.

Kennismaken met wijn

De Volksuniversiteit komt met een cursus Kennismaken met wijn. De les wordt donderdag 20 november om 20.00 uur gegeven door Alexander Bruch. De kosten bedragen € 35,- incl. wijn. Inschrijven via www.volksuniversiteitnaardenbussum.nl.

Buurthuis

Buurtvereniging De Achtergracht houdt donderdag een buurthuis in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan. Tussen 13.00 tot 16.30 uur.

Zzp-avond

De Bibliotheek houdt donderdag 20 november een avond voor zzp'ers over digitale aanwezigheid. Aanvang: 19.30 uur. Bibliotheekleden betalen € 3,-, niet-leden € 15,-.

'Jimmy's Hall'

In de film 'Jimmy's Hall' krijgt de Ierse communist en vrijdenker Jimmy Gralton het na tien jaar ballingschap weer aan de stok met de kerk. Donderdag 20 november, aanvang 20.00 uur. Entree € 8,-.

Koffietijd

Koffietijd viert de 1000ste uitzending. Ter ere hiervan spelen verschillende beiaardiers in Nederland donderdag 20 november om 11.00 uur de tune van Koffietijd. Weesp doet ook mee. Beiaardkring Weesp nodigt Weespers uit om aan de voet van de Grote Kerk de tune te komen meezingen en dit te filmen. Hiermee is € 450,- te winnen.

vrijdag 21 november

'Pax Hominis'

Sabri Saad El Hamus van De Nieuw Amsterdam staat vrijdag 21 november in de City of Wesopa met de voorstelling 'Pax Hominis'. Aanvang: 20.30 uur. Kaarten zijn voor 17,50 te koop via wesopa.nl.

vrijdag 21 november en zaterdag 22 november

Ligconcert

Tijdens een ligconcert ondergaan bezoekers liggend in de Grote Kerk de klanken van 21 grote gongs, kristallen klankschalen, een koor, piano, cello, contrabas en didgeridoo. Het opent de weg naar het tweede deel van de avond: een intensieve beleving van de muziek van Arvo Pärt - 'Spiegel im Spiegel'. Het concert op zaterdag is uitverkocht, voor vrijdag (20.00 uur) zijn er nog kaarten verkrijgbaar via www.spiritconnection.nl.

zaterdag 22 november

Leon van der Zanden

Leon van der Zanden treedt zaterdag 22 november op in Theaterpand Weesp. Deze voorstelling is uitverkocht.

Trio Ristretto

Trio Ristretto vult de City zaterdag 22 november met Italiaanse melodieën, meerstemmige vocalen en saxofoonsolo's. De muziek wordt aangevuld met filmpjes en foto's. Aanvang 20.30 uur, entree € 12,50.

Ouwehoeren

Zaterdag 22 november vanaf 12.00 uur komen 'Ouwehoeren' Martine en Louise Fokkens voor de laatste keer signeren in de BoekenArk. De winkel gaat eind dit jaar dicht. De twee waren daar kind aan huis.

Kür om de Weespermop

Zaterdag 22 november organiseert de WeesperVechtRuiters op Manege Bleijenberg de Kür om de Weespermop. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken tussen 18.00 en 22.00 uur.

Kinderfoto's

In kinderkledingwinkel Lanneke in de Nieuwstraat kunnen ouders zaterdag 22 november hun kind op de foto laten zetten. Als de foto's in de smaak vallen, kunnen ze voor 5 euro digitaal worden besteld.

zondag 23 november

Koffieconcert

Het koffieconcert van zondag 23 november staat in het teken van Parijs. De Franse verfijnde kleuring gecombineerd met de Spaanse gitaartraditie worden uitgevoerd door Quirine Scheffers (viool) en Izhar Elias (gitaar). Met werken van o.a.: Ravel, Poulenc en De Falla. Locatie: City of Wesopa. Aanvang: 11.00 uur, entree 9,50. Zaal open vanaf 10.15 uur.

Dierensinterklaas

In de City draait zondag 23 film de kinderfilm 'Trippel, Trappel, Dierensinterklaas'. In deze ontroerende familiefilm willen huisdieren ook graag Sinterklaas vieren. Ze willen ook cadeautjes op Pakjesavond. Aanvang 14.00 uur / entree € 5,-.

maandag 24 november

Zwangerschapscursus

B-Prepared start maandag 24 november met een zwangerschapscursus voor zwangeren die uitgerekend zijn in februari of maart. De lessen worden gegeven in de Verloskundige Praktijk Weesp. Aanmelden kan via www.bprepared.vpweb.nl.

Inloop Seniorweb

Seniorweb houdt elke maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur een inloopochtend in De Bibliotheek aan de Oudegracht. Voor hulp en ondersteuning met computers etc.

maandag 24 november en dinsdag 25 november

Hans Klok

Speciaal voor Theaterpand Weesp stelt Hans Klok zelf twee maal 'A magic Night' samen met zijn eigen illusies, maar ook gasten uit de wereld van illusie en circus. De voorstellingen zijn uitverkocht.

maandag 24 november tot zaterdag 29 november

Leger des Heils

Vrijwilligers van het Leger des Heils collecteren tussen 24 en 29 november in Weesp. Van de opbrengst wordt eenzaamheid en sociale uitsluiting bestreden.

Boekverkoop

Steeds wordt de collectie van De Bibliotheek uitgebreid met nieuwe boeken. Om hiervoor plaats te maken worden de oude boeken verkocht. Van maandag 24 tot en met zaterdag 29 november.

dinsdag 25 november

Mamacafé

In De Bibliotheek aan de Oudegracht wordt dinsdag 25 november een Mamacafé gehouden. Vaders, moeders en jonge kinderen kunnen elkaar hier ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Tijd: van 10.00 tot 11.30 uur.

Boek-en filmavond

De Bibliotheek houdt een boek- en filmavond. Centraal staat het boek 'Een vlucht regenwulpen' van Maarten 't Hart. Aanvang: 18.00 uur. Kosten: 20 euro (inclusief maaltijd). Aanmelden tot vrijdag 21 november aan de balie.

woensdag 26 november

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt woensdag 26 november een ouderensoos op Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree bedraagt € 2,-.

doorlopend:

Crea-Me workshops

Salon des Beaux-Arts gaat workshops geven. Deelnemers (jong en ouder) kunnen meedoen aan onder meer sieraden maken, vilten, schminken, décopatch en meer. Prijzen vanaf 10 euro. Aanmelden kan via 06-23734554.

Erika Dekker

In Het Lichthuis aan het Waagplein is de komende periode werk te zien van Erika Dekker. Het gaat om realistische, figuratieve en abstracte schilderijen in acrylverf.

Jilles Molenaar

Jilles Molenaar exposeert van 10 november tot en met 4 januari in De Bibliotheek aan de Oudegracht. De expositie heeft als naam Kleur-en-Pracht en omvat kleurrijke landschappen en stillevens.

In 'Jimmy's Hall' krijgt de hoofdrolspeler het aan de stok met de kerk.