De premier ontmoet bewoners en medewerkers van De Hogeweyk.
De premier ontmoet bewoners en medewerkers van De Hogeweyk. Foto: Vivium

Premier Mark Rutte op bezoek in De Hogeweyk

WEESP - De redactie van het WeesperNieuws krijgt woensdag 12 november een tip: 'Ik zag net de minister-president lopen op de hoek Papelaan/Amstellandlaan'. Later werd duidelijk waarom: Mark Rutte was op stap met zorgorganisatie Vivium en daar hoorde een bezoek aan onder meer De Hogeweyk bij.

door Marieke van Veen

Het informele werkbezoek aan Weesp startte met een huisbezoek. Samen met een wijkverpleegkundige van het wijkteam Weesp-Driemond ging Mark Rutte langs bij mevrouw De Jong en haar mantelzorger. Daarna ging het gezelschap naar De Hogeweyk, waar de premier een rondleiding kreeg langs de leefstijlgroepen en sprak met bewoners en medewerkers van het Weesper verpleeghuis. Tot slot werd wooncentrum De Godelinde in Bussum bezocht.

Vivium liet later in een persbericht weten dat Rutte onder de indruk was. "Na afloop zei de minister-president: 'Dit was een zeer geslaagde dag. We hebben verschillende mooie voorbeelden van ouderenzorg gezien bij Vivium. Ik ben onder de indruk van de energie en de professionaliteit van de hulpverleners'." Vivium is blij met de aandacht: "We hopen dat de minister-president inspiratie heeft opgedaan met onze visie op ouderenzorg."

Aan het werkbezoek is bewust vooraf geen ruchtbaarheid gegeven, op verzoek van het ministerie. Rutte wilde zonder pers erbij met de bewoners en medewerkers praten. Intern werd de komst van de premier pas kort ervoor aangekondigd aan betrokkenen. Andere bewoners, bezoekers en medewerkers stonden raar te kijken toen de premier aan kwam wandelen.