Esther Werneke, Peter Nicolaï en Margjen Venema.
Esther Werneke, Peter Nicolaï en Margjen Venema. Foto: E. van Nouhuys

Weesper ambtelijke intimidatie leidt tot boek

WEESP - Wie kent de ergernis niet van rond je huis sluipende buitengewone opsporingsambtenaren (BOA's) die controleren of je je als burger wel aan de regels houdt? Frustraties over een schijnbaar selectieve handhaving van gemeentelijke wetten verleidden Weespers Esther Werneke en Margjen Venema tot het laten schrijven van het boek 'Moor(d)koppen'.

In 'Moor(d)koppen' is kleinsteedse ambtelijke intimidatie de voedingsbron voor een hilarische triller. De initiators van dit boek, Esther Werneke en Margjen Venema, wonen al jaren in Weesp en verwonderden zich over in hun ogen staaltjes van intimiderend gedrag van de lokale overheid. Zij zochten een creatieve uitlaadklep voor deze frustraties en vonden in Alma Justina de juiste persoon om het boek te schrijven. In het boek loopt het niet goed af met een BOA, daarnaast is het verhaal overgoten met avontuurlijke seks en aangevuld met verlokkende recepten. Werneke: "Meelezers noemen het een echte pageturner, waarin het gezag op ludieke wijze aan de kaak wordt gesteld. En al is buitengewoon ambtelijk Weesp de inspiratiebron, de beschreven situaties kun je overal in Nederland plaatsen. Het is voor iedereen herkenbaar, vermakelijk en vooral heel spannend!"

Bestuursrechtadvocaat Peter Nicolaï nam vrijdag in de Theetuin het eerste exemplaar in ontvangst. Hij noemt het een explosief boek dat in de gevestigde orde van lokale overheden voor reuring zal zorgen. Op www.moordkoppen.nl worden mensen uitgenodigd om nieuwe frustraties en ervaringen met BOA's te delen. Mogelijk leidt dit tot een deel 2. Moor(d)koppen is te koop bij De Kleine Prins, Karin Wesselman en via de website.