Met zeven doelpunten was het zaterdagelftal te sterk voor SV Diemen.
Met zeven doelpunten was het zaterdagelftal te sterk voor SV Diemen. Foto: Yannick uit den Boogaard

Voetballers FC Weesp pakken punten

WEESP - Er waren genoeg kansen op meer, maar FC Weesp heeft afgelopen weekend een punt overgehouden aan het treffen met concurrent Legmeervogels. De Weespers, net een plaatsje lager geklasseerd dan Legmeervogels, stapten met 2-2 van het veld. Een goed resultaat, maar omdat FC Weesp een half uur tegen een ondertal speelde, had er meer in gezeten.

Legmeervogels startte beter dan FC Weesp. De tegenstander was een stuk feller en was aan de bal ook sterker dan FC Weesp. Het duurde even voordat er ook echt kansen kwamen, maar halverwege de eerste helft kon Legmeervogels toch de score openen. FC Weesp werd daarmee wakker geschud. De Weespers werden feller en feller en zetten meer druk op de achterhoede van de tegenstander. Nog voor rust kon FC Weesp de opgelopen schade repareren toen Ramon Westland mocht aanleggen voor een vrije trap. De bal belandde achter de achterhoede van Legmeervogels. Topscorer Jesse van Huisstede kon de bal met een knappe boogbal tot doelpunt promoveren en daarmee zijn doelpuntentotaal ophogen tot twaalf stuks.

Na de rust startte FC Weesp sterk. Koud op het veld kon Koen Buddenberg de Weespers op voorsprong zetten na een goede pass van Jesse van Huisstede. Even leek alles er goed voor te staan voor FC Weesp, zeker toen de rechtsback van Legmeervogels met twee gele kaarten - en dus rood - van het veld moest. FC Weesp leek met een overtal de zege zeker te kunnen stellen, maar moest toch nog een doelpunt toestaan. Legmeervogels kreeg een strafschop na een vermeende fout van FC Weesp. De strafschop werd benut, waardoor het toch 2-2 werd. FC Weesp kon het resterende kwart duel geen goal meer maken, de rust ontbrak en het spel van de ploeg werd te geforceerd.

Met een zege had FC Weesp goede zaken kunnen doen, maar door het punt houdt FC Weesp stand op de zesde plaats.

Geen problemen zaterdagelftal
Met zeven doelpunten heeft het zaterdagelftal van FC Weesp geen problemen gehad om streekgenoot SV Diemen aan de kant te zetten. De Weespers waren met 7-2 veel te sterk voor de laag geklasseerde tegenstander.

FC Weesp kwam al snel op voorsprong door doelpunten van Sasja Fransen (3x). Na de rust volgden er meer goals: Sasja Fransen, Alexander Fransen en Joshua Hobbelink (2x) zorgden de afgetekende zege tegen SV Diemen.

FC Weesp had met een zege goede zaken kunnen doen

Doordat koploper NVC punten verspeelde kon FC Weesp een gedeelte van de achterstand goedmaken. FC Weesp staat nu op 4 punten achterstand op de Naarder nummer één.