Haye van der Heyden en Erik Brey staan vrijdag in de City.
Haye van der Heyden en Erik Brey staan vrijdag in de City. Foto: Roy Beusker

woensdag 26 november

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt woensdag 26 november een ouderensoos op Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree bedraagt € 2,-. Wie geen vervoer heeft, kan maandag 24 november tussen 18.00 en 20.00 uur bellen met 06-13898245. Deze vervoersservice kost € 1,50.

Pub Quiz

In de City of Wesopa wordt woensdag 26 november een pubquiz gehouden. De vragen gaan over kunst, politiek, sport, televisie, film en meer. Meedoen kan met een team van maximaal vijf personen. Het inschrijfgeld bedraagt vijftien euro per team. Opgeven kan via cityquiz@wesopa.nl. Aanvang quiz 20.30 uur. Gratis entree voor publiek.

donderdag 27 november

Film: 'Club Sandwich'

In de City draait donderdag 27 november de film 'Club Sandwich'. Tijdens een vakantie vormen Hector en zijn moeder een tikje kleffe dubbele boterham. Tot de charmante Jazmin zich als een derde sneetje brood tussen hen in wringt. Aanvang 20.00 uur / entree € 8,-.

Bingo

Buurtvereniging De Achtergracht houdt donderdag 27 november een bingo in het OAZ-gebouw. Van 14.00 tot 16.00 uur. Zaal open om 13.00 uur.

vrijdag 28 november

Biodanza

Biodanza met Marlie houdt vrijdag 28 november in Yoga Today de workshop 'Vitaal en creatief thuis en op het werk'. De workshop begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en duurt circa 2 uur. Deelname kost € 15,- inclusief thee. Aanmelden via info@biodanzametmarlie.nl of kom gewoon langs.

Portrettekenen

Nico Pronk van atelier De Ontdekking geeft vanaf vrijdag 28 november een cursus portrettekenen van drie lessen. Deze korte cursus is vooral bedoeld voor degenen die het eens willen proberen. Er wordt gewerkt naar een zwart-witfoto. Locatie: Werkplaats Achtergracht. Aanmelden: nico.atelier@upcmail.nl of 06 12964344.

Cabaret

Haye van der Heyden en Erik Brey van Purper bundelen vrijdag 28 november hun krachten in de voorstelling 'Geen Kunst!'. Een muzikaal programma vol Nederlands amusement, in de sfeer van vóór Freek de Jonge. Toen de liedjes nog mooi waren en de humor nog ironisch was. Aanvang 20.30 uur, entree € 17,50.

zondag 30 november

Koopzondag

Deelnemende Weesper detaillisten zijn zondag 30 november open van 13.00 tot 17.00 uur.

Koffieconcert

Het koffieconcert van zondag 30 november staat in het teken van de muzikale hoofdstad Parijs. De Franse verfijnde kleuring, gecombineerd met de Spaanse gitaartraditie, worden uitgevoerd door Quirine Scheffers (viool) en Izhar Elias (gitaar). Met werken van o.a.: Ravel, Poulenc en De Falla. Locatie: City of Wesopa. Aanvang: 11.00 uur, entree € 9,50. Zaal open vanaf 10.15 uur.

maandag 1 december

Inloop Seniorweb

Seniorweb houdt elke maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur een inloopochtend in De Bibliotheek aan de Oudegracht. De vrijwilligers geven informatie over cursussen en bieden hulp en ondersteuning bij problemen met computers, tablets en smartphones.

dinsdag 2 december

Cursus Babymassage

Dinsdag 2 december start er een cursus babymassage voor ouders met een baby vanaf 6 weken oud. Nog enkele plaatsen beschikbaar bij Yoga-Today te Weesp. Aanmelden en informatie bij Anke van den Bergh, tel 06-11217147/ankebergh@outlook.com

woensdag 3 december

Meezingavond

Er is woensdag 3 december een meezingavond in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Een accordeonist zorgt voor de muzikale begeleiding. Aanvang: 20.00 uur. Deelname is gratis.

Mamacafé

In De Bibliotheek wordt woensdag 3 december een Mamacafé gehouden. Vaders, moeders en jonge kinderen kunnen elkaar hier ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Thema: Hoe zorg je goed voor jezelf? Van 10.00 tot 11.30 uur.

Sinterklaasfeest

De Vrouwen van Weesp vieren woensdag 3 december Sinterklaas. In gebouw Papelaan 99. Aanvang 19.00 uur.

donderdag 4 december

Alzheimercafé

Een interactieve avond, waarin de organisatie van het Alzheimercafé terugkijkt op 2014 en vooruitkijkt naar 2015. Wat vond u goed? Wat vindt u voor verbetering vatbaar? En welke onderwerpen moeten er volgens u volgend jaar aan bod komen? Gastsprekers: Gerard Herderschee en Ton Koot. Locatie: Hart van Weesp. Gratis entree. Aanvang: 19.30 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur.

Film

In de City draait donderdag 4 december de film 'Dorsvloer vol confetti'. Regisseur Tallulah Schwab schetst een fraai en waarachtig beeld van een gereformeerde gemeenschap. Haar film is grappig en respectvol tegelijk. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-. Deze film draait ook op zondag 7 december.

zaterdag 6 december

The Bluebettes

In hun theatershow Bang Bang! (naar de hit van Cher) brengen The Bluebettes in Theaterpand Weesp de mooiste hits van vrouwelijke artiesten en meidengroepen uit de jaren zestig tot leven. Aanvang: 20.30 uur. Entree € 15,-. Reserveren via www.zone1380.nl.

zondag 7 december

'Lieve Briefjes'

Stand-up comedian Cindy Pieterse speelt eens per maand in het Theaterpand Weesp haar hilarische, gezellige, persoonlijke én actuele voorstelling 'Lieve Briefjes'. Ze dendert op geheel eigen wijze door de actualiteit en het dagelijks leven. Datum: zondag 7 december. Aanvang: 15.00 uur. Entree € 7,50. Reserveren via www.zone1380.nl.

Kinderconcert

So What komt weer naar de Van Houtenkerk voor een kinderconcert. De musici eren de winter met klassieke, jazzy en speelse klanken. Voor kinderen vanaf 2 jaar. Op het programma: van Bach en The Beatles tot blues en jazz. Daarnaast biedt So What een podium aan jonge talenten. Tijd: 11.00 uur. Toegang: kinderen € 5,-, volwassenen € 7,50.

Film

In de City draait zondag 7 december de film 'Dorsvloer vol confetti'. Regisseur Tallulah Schwab schetst een fraai en waarachtig beeld van een gereformeerde gemeenschap. Haar film is grappig en respectvol tegelijk. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-.

de hele week

Marsepeinwedstrijd

Bakkerij Cor Mühl houdt samen met de Bakpiet een heuse Marsepein Knutselwedstrijd. Ze dagen de inwoners van Weesp uit iets te boetseren van marsepein. Iedereen mag meedoen. Knutselpakketjes met drie kleuren marsepein zijn voor € 2,80 af te halen in de bakkerij. Klanten die meer dan € 15,- besteden, krijgen het setje gratis. Foto's van het resultaat kunnen worden geplaatst op facebook.com/bakkermuhl. Mailen mag ook: info@bakkerij-muhl.nl. De winnaar wint een heerlijk avondje mét Sinterklaas.

Nederland Leest

Bibliotheek Weesp doet mee aan de leescampagne Nederland Leest! Centraal staat het boek 'Een vlucht regenwulpen' van Maarten 't Hart. Een speciale uitgave van het boek wordt zolang de voorraad strekt uitgedeeld aan de leden.

Erika Dekker

In Het Lichthuis aan het Waagplein is de komende periode werk te zien van Erika Dekker. Het gaat om realistische, figuratieve en abstracte schilderijen in acrylverf.

Jilles Molenaar

Jilles Molenaar exposeert van 10 november tot en met 4 januari in De Bibliotheek aan de Oudegracht. De expositie heeft als naam 'Kleur-en-Pracht' en omvat kleurrijke landschappen en stillevens.

Boekverkoop

Steeds wordt de collectie van De Bibliotheek uitgebreid met nieuwe materialen. Om hiervoor plaats te maken worden oude boeken voor kleine bedragen verkocht. Deze verkoop is van maandag 24 tot en met zaterdag 29 november.

De film van deze week: Dorsvloer vol Confetti.