BigMove start weer in januari 2015.
BigMove start weer in januari 2015.

BigMove helpt mensen in beweging te komen

WEESP – BigMove, het GGZ-programma dat mensen met psychische klachten stimuleert om in beweging te komen, gaat in Weesp haar derde jaar in met goed nieuws: met ingang van januari staat het programma open voor alle mensen met een GGZ-verwijzing.

door Ruth van Kessel

Coördinator van Big Move Weesp, oefentherapeute Henny Ottenhoff, is blij dat het bewegingsprogramma nu ook voor mensen met lichte psychische problemen toegankelijk is. "Dat bewegen de kans op depressie verkleint, blijkt nog steeds nieuws", zo verheugt zij zich over de vele media-aandacht voor dit onderwerp. "Bewegen draagt bij om je behalve lichamelijk ook geestelijk beter te voelen; fijn dat de wetenschap deze ervaring ondersteunt. Soms is de drempel om in je eentje in beweging te komen net even te hoog en dan kan zo'n programma als BigMove je daar overheen helpen."
In Weesp wordt BigMove aangeboden door oefentherapeute Henny Ottenhoff van Praktijk Oefentherapie Cesar Weesp, fysiotherapeut Willem van Lindenberg van FysioTrainingscentrum Weesp en psychologen Welmoed Pietersen en Jannet van der Maten van Psychologenpraktijk Herengracht. De nadruk ligt op het plezier in bewegen en zoeken naar wat iemand kan en leuk vindt. Naast de bewegingslessen krijgen deelnemers ook vijf gesprekken met een psycholoog. Ottenhoff: "In die gesprekken leren mensen vaardigheden aan als bijvoorbeeld assertiviteit en het aangaan van sociale contacten. Dit kunnen ze vervolgens in de veilige omgeving van de groep oefenen. Een groep stimuleert om stappen te nemen, dat is echt onze ervaring."