Koren brengen kerstsfeer in de stad.
Koren brengen kerstsfeer in de stad. Foto: Christian Pfeiffer

Koren staan te popelen om in Weesp te zingen

WEESP - Het Weesper Korenfestival heeft door de jaren heen zo'n goede naam opgebouwd dat de koren zowat in de rij staan om mee te mogen doen. Sandra van der Spruit heeft tot haar spijt zelfs koren moeten afzeggen.

door Marieke van Veen

"Ook omdat ik met mijn voorganger Tineke Rutgers naar de samenstelling van het programma heb gekeken. We wilden een goede mix van alle genres", vertelt Van der Spruit. Dat is gelukt: van shanty en klassiek tot barbershop en pop, vrijwel alle stijlen zijn vertegenwoordigd.

Het Weesper Korenfestival wordt zaterdag 13 december gehouden, tegelijk met de kerstmarkt. Maar liefst achttien koren treden op zes sfeervolle locaties op. De inmiddels leegstaande katholieke kerk op de Herengracht wordt als locatie vervangen door Fort Ossenmarkt. De parochie, nu gevestigd aan de Troelstralaan, doet wel mee in het middagprogramma met optredens van kinderkoren.

In het WeesperNieuws van volgende week wordt het volledige programma afgedrukt. Wie voor zichzelf alvast een 'rooster' wil maken, kan een kijkje nemen op korenfestivalweesp.nl. Op deze site zijn onder meer linkjes naar de websites van de deelnemende zanggroepen te vinden.

De organisatie is nog op zoek naar een paar extra handen. Van der Spruit: "Ik zoek nog een vrijwilliger voor het begeleiden van een van de koren en het uitdelen van de programmaboekjes aan de bezoekers. En misschien is er iemand die het festival wil fotograferen?" Belangstelling? Mail dan naar info@korenfestivalweesp.nl.