Haarstudio Elke sponsort voorstelling met dagomzet.
Haarstudio Elke sponsort voorstelling met dagomzet. Foto: Y. u/d Boogaard

'Kerst met Kroos' voor ouderen dankzij Weesper ondernemers

WEESP - Ook - of misschien wel juíst - de ouderen in Weesp verdienen een fijne kerst. Dat vinden cabaretière Sara Kroos, Haarstudio Elke, Nelis' IJssalon en Jess Optiek. Daarom slaan zij de handen ineen voor een speciale ouderenvoorstelling in De Hogeweyk.

door Marieke van Veen

Kroos staat vanaf vrijdag 19 december tot en met Tweede Kerstdag een week lang met een kerstvoorstelling in Theaterpand Weesp. Deze voorstelling, 'Kerst met Kroos', is alleen in dit theater te zien. Dat betekent dat haar fans naar Weesp moeten afreizen als ze de voorstelling willen bijwonen.

En dat gaat gebeuren, want de kaartverkoop loopt goed. Kroos verheugt zich erg op deze 'thuiswedstrijd'. "Geen reistijd, ik kan lekker op de fiets en tussendoor gezellig met z'n allen eten. We spelen tien keer binnen zeven dagen, het wordt hectisch maar vooral héél erg leuk."

Eigenlijk speelt ze 'Kerst met Kroos' zelfs elf keer, als we de voorstelling op zaterdag 20 december in De Hogeweyk meerekenen. "Maar dat wordt wel een aagepaste voorstelling. We spelen de mooiste liedjes uit het programma en voegen daar nog wat andere kerstliedjes aan toe. 'Kerst met Kroos' is chaotische en hilarische voorstelling en dat wil ik de ouderen niet aandoen. Ik wil ze een aangenaam en warm gevoel geven."

'Kerst met Kroos' is een sing-a-long en laugh-a-long, volgens Kroos. "Het publiek kan meezingen, meelachen, ze mogen met dingen gooien, er zijn hapjes, drankjes... kortom: het wordt een feestje." Muzikanten Esther Groenenberg, Anna Hoekstra en Rutger Hoorn dragen feestelijke outfits, het theater wordt in kerstsfeer aangekleed en als klap op de vuurpijl is er een levend decor met 'lokale oudjes'. "Elke voorstelling hebben we een ander paar. Zij krijgen de beste plaatsen: heerlijke stoelen bij de open haard. Ik betrek ze af en toe bij de voorstelling, maar zet ze niet voor schut. Integendeel: het zijn de vips van de avond." Wie nog een leuk stel Weespers weet voor het levend decor kan mailen naar info@sarakroos.nl.

Kaarten voor de kerstvoorstelling kosten € 17,50 per stuk. De cabaretière: "Weespers die nog geen kaartje hebben, raad ik aan zo snel mogelijk bij ons voorverkoopadres De Kleine Prins binnen te stappen. De kaarten die daar liggen, worden namelijk niet via de website verkocht, dus dat is voor Weespers ideaal."

De bezoekers van de ouderenvoorstelling in De Hogeweyk hoeven geen entree te betalen. "Die voorstelling doe ik voor niets", vertelt Kroos. "Maar ja... dat kan ik natuurlijk niet verlangen van de muzikanten en techneuten. Dankzij bijdragen van Haarstudio Elke, Nelis' IJssalon en Jess Optiek kunnen we de ouderen een heerlijke middag bezorgen."

Elke Umlauft is trots op haar team. De kapsters en een masseuse werkten afgelopen zondag belangeloos. De volledige dagomzet, maar liefst 1286 euro, is voor de ouderenvoorstelling. "Ik had al langer het idee om iets voor de Weesper ouderen te organiseren rond kerst. Dat is bij Sara terechtgekomen en zij liep met hetzelfde rond. Super dat het nu zo samenkomt en dat het er echt van gaat komen. Het wordt vast geweldig."

Het team van Kerst met Kroos.