The Bluebettes treden zaterdag op in het Theaterpand Weesp.
The Bluebettes treden zaterdag op in het Theaterpand Weesp.

woensdag 3 december

Meezingavond

Er is woensdag 3 december een meezingavond in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Een accordeonist zorgt voor de muzikale begeleiding. Aanvang: 20.00 uur. Deelname is gratis.

Mamacafé

In De Bibliotheek aan de Oudegracht wordt woensdag 3 december een Mamacafé gehouden. Vaders, moeders en jonge kinderen kunnen elkaar hier ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Er is deze week een thema: Hoe zorg je goed voor jezelf? Tijd: van 10.00 tot 11.30 uur.

Sinterklaasfeest

De Vrouwen van Weesp vieren woensdag 3 december sinterklaasfeest. In gebouw Papelaan 99. Aanvang 19.00 uur.

donderdag 4 december

Alzheimercafé

Een interactieve avond waarin de organisatie van het Alzheimercafé Weesp met de bezoekers terugkijkt op 2014 en vooruitkijkt naar 2015. Wat vond u goed? Wat vindt u voor verbetering vatbaar? En welke onderwerpen moeten er volgens u volgend jaar aan bod komen? Gastsprekers: Gerard Herderschee en Ton Koot. Locatie: Hart van Weesp. Gratis entree. Aanvang: 19.30 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur.

Buurthuis

Buurtvereniging De Achtergracht houdt elke donderdag een buurthuis in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan. Tussen 13.00 tot 16.30 uur kunnen buurtbewoners hier komen sjoelen, kaarten, biljarten en een praatje maken.

Film

In de City draait donderdag 4 december de film 'Dorsvloer vol confetti'. Regisseur Tallulah Schwab schetst een fraai en waarachtig beeld van een gereformeerde gemeenschap. Haar film is grappig en respectvol tegelijk. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-. Deze film draait ook op zondag 7 december.

Koopavond

De deelnemende winkels zijn doorlopend open tot 20.00 uur.

zaterdag 6 december

The Bluebettes

In hun theatershow 'Bang Bang!' (naar de hit van Cher) brengen The Bluebettes in Theaterpand Weesp de mooiste hits van vrouwelijke artiesten en meidengroepen uit de jaren zestig tot leven. Aanvang: 20.30 uur. Entree € 15,-. Reserveren via www.zone1380.nl.

zondag 7 december

'Lieve Briefjes'

Stand-up comedian Cindy Pieterse is sinds vorig seizoen de huisbespeler van Theaterpand Weesp. Eens per maand speelt zij haar hilarische, gezellige, persoonlijke én actuele 'Lieve Briefjes'. Pieterse dartelt en dendert op geheel eigen wijze door de actualiteit en het dagelijks leven. Datum: zondag 7 december. Aanvang: 15.00 uur. Entree € 7,50. Reserveren via www.zone1380.nl.

So What Kinderconcert

So What komt weer naar de Van Houtenkerk voor een kinderconcert. De musici eren de winter met klassieke, jazzy en speelse klanken. Voor kinderen vanaf 2 jaar. Op het programma: van Bach en The Beatles tot blues en jazz. Daarnaast biedt So What een podium aan jonge talenten. Tijd: 11.00 uur. Toegang Kinderen € 5,00, volwassenen € 7,50.

Film

In de City draait zondag 7 december de film 'Dorsvloer vol confetti'. Regisseur Tallulah Schwab schetst een fraai en waarachtig beeld van een gereformeerde gemeenschap. Haar film is grappig en respectvol tegelijk. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-.

maandag 8 december

Koffiemiddag

De Zonnebloem houdt maandag 8 december van 14.00 tot 16.00 uur een koffiemiddag in het restaurant van Oversingel. Iedereen is welkom om onder het genot van een kopje koffie een spelletje te komen spelen of aan te schuiven aan de kletstafel.

Inloop Seniorweb

Seniorweb houdt elke maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur een inloopochtend in De Bibliotheek aan de Oudegracht. De vrijwilligers geven informatie over cursussen en bieden hulp en ondersteuning bij problemen met computers, tablets en smartphones.

maandag 8 december tot zondag 14 december

Actie Voedselbank

Van maandag 8 t/m zondag 14 december houdt Café Amstelstroom in overleg met de Weesper Voedselbank een inzamelingsactie. Zie pagina 23.

Mamacafé

In De Bibliotheek aan de Oudegracht wordt dinsdag 9 december een Mamacafé gehouden. Vaders, moeders en jonge kinderen kunnen elkaar hier ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Deze week is er een thema: Wel en wee op het kinderdagverblijf. Tijd: van 10.00 tot 11.30 uur.

Buurthuis

Buurtvereniging De Achtergracht houdt elke dinsdag een buurthuis in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan. Tussen 13.00 tot 16.30 uur kunnen buurtbewoners hier komen sjoelen, kaarten, biljarten en een praatje maken.

woensdag 10 december

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt woensdag 10 december een ouderensoos op Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree bedraagt € 2,-. Wie geen vervoer heeft, kan maandag 8 december tussen 18.00 en 20.00 uur bellen met 06-13898245. Deze vervoersservice kost € 1,50.

donderdag 11 december

Kerstbingo

Het wijkoverleg Aetsveld houdt een speciale kerstbingo op donderdag 11 december. Aanvang om 20.00 uur in bar Olympus bij sporthal Aetsveld. Voor halen en brengen bel: 06-40027274.

Film: 'Boyhood'

In de City draait donderdag 11 december de film 'Boyhood'. De film volgt een gezin in verschillende levensfasen. Regie: Richard Linklater. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-.

vrijdag 12 december

Oudejaarsconference

Cabaretiers Roel Meijvis en Tom Lash komen naar Weesp om een try-out te doen van hun oudejaarsconference 'De Jaarrekening '14'. Met het publiek nemen ze het jaar 2104 door: Wat hebben ze allemaal gedaan? Wat hebben anderen gedaan? Wat ging er goed, en wat minder? Welke dingen staan over jaren nog in de geschiedenisboeken en welke dingen zijn we in januari alweer vergeten? Aanvang: 20.30 uur. Entree 15 euro. Kaarten zijn te koop via theaterpandweesp.nl.

Maaltijd wijk Zuid

In zorgcentrum Oversingel wordt de jaarlijkse maaltijd voor wijk Zuid gehouden. Vol is vol. Aanvang 16.45 uur. Meer informatie 0294-419162/412337

Etiketten maken

Nog heel even en de kerst- en nieuwjaarskaarten moeten alweer op de bus. Alle enveloppen met de hand schrijven blijft een hele klus. Bij voldoende belangstelling verzorgt Seniorweb Weesp op vrijdagochtend 12 december een workshop Etiketten maken op de computer. De kosten voor deelname aan de workshop bedragen € 5,00. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: weesp@swleercentra.nl.

Trio Bier

Trio Bier speelt 'Terug naar Weesp'. Een cocktailblender vol rock & roll en polka, Americana en musette, beat en chanson, sopraansax en accordeon en zang met een snik. Aanvang 20.30 uur, entree € 15,-.

vrijdag 12 december en zaterdag 13 december

Ophalen oud papier

De Grote Kerk haalt in Weesp het oud papier op. Het centrum is vrijdag 12 december aan de beurt, de andere wijken in Weesp zaterdag 13 december. Het papier moet om 8.00 uur buiten staan.

zaterdag 13 december

Kerstmarkt en koren

In het centrum van Weesp wordt 's middags en 's avonds de Weesper Kerstmarkt gehouden. 's Avonds wordt het extra sfeervol als ook het Korenfestival van start gaat. Volgende week in het WeesperNieuws een overzicht van de festiviteiten.

doorlopend:

Servies beschilderen

Doe mee aan een workshop servies beschilderen in het atelier van Yvonne de Ridder op de Dammerweg. Diverse data en tijden mogelijk. Leuk als cadeau of teamuitje. Kijk op yvonnederidder.nl.

So What verzorgt zondag weer een kinderconcert in de Van Houtenkerk.