Het voormalige huis van Fam. Van der Muelen-Vastwijk.
Het voormalige huis van Fam. Van der Muelen-Vastwijk. Foto: J. van Kesteren

Een eigen licht op Weesp verzameld in een kalender

WEESP - Weesper amateurfotograaf Joris van Kesteren weet zijn geboortestad Weesp te vangen in wel heel bijzondere sfeerplaatjes. De mooiste foto's bundelde hij in een jaarkalender. Die is te koop is bij kantoorboekhandel De Kleine Prins.

door Ruth van Kessel

"Weesp is erg fotogeniek met haar molens, de Vecht en de historische binnenstad", vindt Joris van Kesteren. "Soms vragen andere fotografen mij: Waar heb je de foto gemaakt? Zaanse Schans, Kinderdijk? Dan vind ik het heel leuk om te zeggen dat het gewoon Weesp is. Nou, zo gewoon is ons stadje blijkbaar niet."

Van Kesteren heeft de gave het gewone bijzonder te maken. In vroege en late uren gaat hij met zijn camera op stap om ochtendmist, zonsop- en ondergangen in zijn lens te vangen waardoor landschappen en architectuur mooi belicht worden. Van Kesteren: "Licht is het belangrijkste in fotografie en daarom maak ik graag gebruik van het zogenaamde golden en blue hour, vaak met een statief of afstandsbediening." De fotograaf heeft een passie voor nachtfotografie en besteedt veel aandacht aan compositie en perspectief. Met technieken als panorama, zwart-wit en HDR combineert hij meerdere belichtingen tot één beeld. De laatste jaren legt hij zich toe op Weesp en plaatst hij zijn foto's op Facebookpagina's als 'Je bent een Weesper als' en 'Images of Weesp'. Met zijn nieuwste Facebookpagina 'Weesp in Beeld' sinds maart 2014 gaat de amateurfotograaf weer een stapje verder en volgen 400 mensen van binnen en buiten Weesp zijn doen en laten. De kalender van Weesp in Beeld kost € 19,95. Te koop via Facebook of bij De Kleine Prins.