We Have doet het de laatste weken goed.
We Have doet het de laatste weken goed. Foto: Yannick uit den Boogaard

We Have dendert maar door

WEESP - Het gaat goed met de handballers van We Have. Na een forse metamorfose afgelopen zomer staat er een sterk team op het veld en worden er goede resultaten geboekt. Afgelopen weekend werd er weer gewonnen: de Weespers versloegen Nijenrodes met 29-23.

We Have was het hele duel een stuk sterker dan de tegenstander. Vanaf de eerste seconde konden de Weespers op voorsprong komen. Deze voorsprong bleef het hele duel staan. Toch kenden de Weespers ook slechtere momenten. Dat gold vooral voor de laatste fase voor rust. De Weespers maakten een paar fouten en dat gaf de tegenstander de kans om terug te komen. De voorsprong van de Weespers bleef staan, maar de marge na de eerste helft was met 14-12 krap.

Donderspeech coach
Na de eerste helft werd er door coach Jos Schneider op gehamerd dat de tweede helft beter moest. De coach was ontrevreden met het vertoonde spel en verwachtte dat zijn team de tweede helft meer als team zou spelen en er meer kansen zouden ontstaan.

De woorden van de coach leverden daden van de ploeg op. We Have pakte het na rust goed op en was de hele tweede helft de betere. Door meer als team te spelen, deed We Have wat het moest doen. Er werd met 29-23 gewonnen, waarmee We Have de zure nasmaak na het puntenverlies van een week geleden weg kon spelen.

Tussenstand
Nu de Weespers de eerste helft van de te spelen duels achter de rug hebben, kan de balans worden opgemaakt. De Weespers staan knap tweede achter de koploper, maar hebben wel een duel meer gespeeld. De achterstand bedraagt nu een punt, dat zou 3 punten kunnen worden. De voorsprong op de nummer 3 bedraagt nu nog een punt, maar ook de concurrent onder de Weesper ploeg heeft nog een duel tegoed. Dat zou dus betekeken dat als de concurrenten van We Have nog een zege pakken, de Weespers na acht duels derde staan. Maar ook dat mag knap genoemd worden.

Hoewel We Have een spelersgroep met een paar ervaren spelers heeft, speelt het team pas acht duels echt samen. Afgelopen zomer werd een metamorfose doorgevoerd. Het eerste team van een jaar geleden werd samengevoegd met het tweede team. Dat tweede team had vooral oud-spelers van het eerste team. We Have heeft nu een mengelmoes van ervaren spelers en jong talent. Met dat recept boekt de Weesper handbalclub dus nu al resultaat, maar toch heeft het team ook nog een lange weg te gaan. Er moeten nog acht duels gespeeld worden.