Woensdag wordt Koemba vertoond in De Bibliotheek.
Woensdag wordt Koemba vertoond in De Bibliotheek.

woensdag 17 december

Meezingavond

Er is woensdag 17 december een meezingavond in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Een accordeonist zorgt voor de muzikale begeleiding. Aanvang: 20.00 uur. Deelname is gratis.

Mamacafé

In De Bibliotheek aan de Oudegracht wordt woensdag 17 december een Mamacafé gehouden. Vaders, moeders en jonge kinderen kunnen elkaar hier ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Tijd: van 10.00 tot 11.30 uur.

Vrouwen van Weesp

De Stichting Vrouwen van Weesp maakt op woensdag 17 december een uitstapje naar de Bibliotheek van Amsterdam. Verzamelpunt: Station Weesp om 17.00 uur. Ook mee? Bel: 06-43 981 582.

Lichtjesavond

Myosotis houdt woensdag 17 december op Carspelhof een lichtjesavond. Tussen 19.00 uur en 20.30 uur wordt de begraafplaats sfeervol verlicht met fakkels, vuurkorven en lantaarns. Nabestaanden krijgen een kaars die ze kunnen neerzetten bij een graf, de urnentuin of de gedenkplaats. Het geheel wordt omlijst met muziek en na afloop is er koffie, glühwein en warme chocolademelk.

Pubquiz

De City houdt woensdag 17 december een pubquiz. Aanvang 20.30 uur. Doe mee met een team van maximaal vijf personen. Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro per team. Opgeven kan via cityquiz@wesopa.nl.

Filmmiddag

Bibliotheek Weesp draait woensdag 17 december een familiefilm. Kinderen en hun ouders kunnen komen kijken naar de animatiefilm 'Koemba', over een kleine zebra die strepen mist. Aanvang: 15.00 uur. Gratis entree.

donderdag 18 december

Infiltrant

In de City draait donderdag 18 december de film 'Infiltrant'. Samir is de zoon van een Marokkaanse vader en een Nederlandse moeder. Nadat hij is geslaagd als politieagent zoekt hij erkenning van het korps. Door te infiltreren in een Marokkaanse drugsbende wil hij zichzelf bewijzen. Aanvang 20.00 uur / entree € 8,-.

Netwerkavond zzp'ers

Bibliotheek Weesp houdt donderdag 18 december een netwerkavond voor zzp'ers. Sandra Hofman spreekt over goede voornemens, er is een Biebquiz en een afsluitende borrel. Aanvang: 20.00 uur. Niet-leden betalen € 5,-. Vooraf aanmelden is gewenst, maar hoeft niet: BVO@debibliotheek.org.

Kerstbingo

Buurtvereniging Achtergracht houdt donderdag 18 december een kerstbingo in het OAZ-gebouw. Zaal open vanaf 13.00, de bingo is van 14.00 tot 16.00 uur.

vrijdag 19 december

Stadhuisconcert

Het Stadhuisconcert van december wordt verzorgd door Duo Verso. Panfluitist Matthijs Koene en gitarist Stefan Gerritsen zijn volgens de organisatie meesters op hun instrument. Op het programma werken van onder anderen Villa Lobos, Nico Huijbregts, Artyom Kim en Astor Piazzolla. Donderdag 19 december in het stadhuis van Weesp. Aanvang: 20.15 uur. De toegangsprijs bedraagt € 12,- / jongeren tot 16 jaar gratis.

Winterdrankje

Wijkoverleg Hogewey staat vrijdag 19 december vanaf 10.00 uur met een tent in Winkelcentrum Hogewey. Iedereen is welkom om een warme chocomel of glühwein te komen drinken, aangeboden door de eigenaar van het winkelcentrum.

Ladies Night

De Kleine Prins houdt vrijdag 19 december een Christmas Ladies Night. Auteurs Vreneli Stadelmaier van 'F*ck de onzekerheid', Alma Justina van 'Moordkoppen' en Patrick van Hees van 'De Geluksprofessor' komen voorlezen en signeren. Ook zijn er hapjes, drankjes en goodiebags. Van 18.00 tot 21.00 uur. Aanmelden via info@de-kleine-prins.nl.

vrijdag 19 december tot vrijdag 26 december

Kerst met Kroos

Sara Kroos staat deze kerstvakantie exclusief in Theaterpand Weesp met haar kerstvoorstelling 'Kerst met Kroos'. Het wordt een gezellig, chaotisch feestje met alle kerstliedjes en verhalen in 90 minuten. Er zijn nog enkele kaarten te koop bij De Kleine Prins.

zaterdag 20 december

Schaaktoernooi

De Weesper Schaakclub houdt Weesp 20 december het Open Rapid Kampioenschap van de Stad Weesp. Locatie: Het Lichthuis aan het Waagplein. Van 10.00 tot 17.00 uur, zaal open vanaf 9.00 uur. Er wordt gespeeld volgens Zwitsers systeem: 7 ronden Zwitsers, 25 min per persoon per partij. De speelzaal is rookvrij. Inschrijfgeld € 10,- (voorinschrijving € 8,-). Inlichtingen: 035-5382630 / 06-29424322 of kijk op www.weesperschaakclub.nl.

Jubileum Argus

Korfbalvereniging Argus bestaat 50 jaar. Alle leden en oud-leden zijn van 15.00 tot 17.00 uur en/of vanaf 20.00 uur welkom in het clubgebouw aan de Papelaan. Oud-leden die geen uitnodiging hebben gehad, kunnen een mailtje sturen naar: argus50jaar@gmail.nl.

Extra pubquiz

De City houdt zaterdag 20 december een extra pubquiz. Aanvang 20.30 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro per team (maximaal vijf personen). Opgeven kan via cityquiz@wesopa.nl.

Spirituele Minibeurs

Op zaterdag 20 december van 10.00 tot 17.00 uur houdt Truepoint aan de Nieuwstad 14 een Spirituele Minibeurs. Tijdens deze beurs kunnen geïnteresseerden kennismaken met verschillende soorten behandelingen voor een aantrekkelijke prijs. Reserveren is niet nodig.

Afscheid BoekenArk

De BoekenArk is zaterdag 20 december voor het laatst open. Fons Plukker nodigt zijn klanten, buren, collega's en andere betrokkenen uit om het glas te heffen op de toekomst en om afscheid te nemen. Tijd: van 16.00 tot 18.00 uur.

Kerst op de boerderij

Boerderij de Groene Griffioen viert zaterdag 20 december kerst op de boerderij. Iedereen is welkom. Er is een levende kerststal, in de ontvangstruimte zijn winterse lekkernijen van eigen erf te proeven en de boerderijwinkel heeft speciale kerstacties. Tijd: van 10.00 tot 16.00 uur. Adres: Lange Muiderweg 18.

zondag 21 december

Koopzondag

Deelnemende Weesper detaillisten zijn open van 13.00 tot 17.00 uur.

Kroonkoor

Het Kroonkoor geeft zondag 21 december twee concerten in de Van Houtenkerk, om 14.00 en 16.00 uur. Om te voorkomen dat er aan de deur geen plaats meer is, worden er entreebewijzen uitgegeven. Die zijn vanaf 6 december gratis op te halen bij Oma's Kastje, Nieuwstraat 29.

Voorleesmiddag

Het Gemeentemuseum Weesp houdt zondag 21 december een voorleesmiddag voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar. In de porseleinkamer worden mooie, grappige en spannende verhalen voorgelezen. Na afloop is er warme Van Houtenchocolademelk in echt porselein. Opgeven via www.museumweesp.nl.

Koffieconcert

Speciaal vanwege de donkeren maanden organiseert de City of Wesopa een reeks zondagochtendconcerten. Zondag 21 december vertolkt pianiste Daria van den Bercken werken van onder anderen mozart. Aanvang 11.00 uur, zaal open vanaf 10.15 uur. Entree € 9,50.

Max Meser

Zondag 21 december is er livemuziek in café Bijna Thuis op de Nieuwstad. Max Meser komt zingen, hij is laatst ook te zien geweest in het tv-programma De Wereld Draait Door. Aanvang: 17.00 uur.

Volkskerstzang

Op zondag 21 december 2014 vindt er in de Grote Kerk in Weesp een volkskerstzang plaats. Het Laurenskoor uit Weesp, het Christelijk Gemengd Koor 'Rehobôth' uit Amsterdam en het Christelijk Gemengd Streekkoor 'Sursum Corda' uit Vreeland zullen samen met het publiek bekende kerstliederen zingen, ditmaal gekozen uit het nieuwe liedboek, begeleid op orgel en piano. De toegang is gratis, aan het eind van de samenzang wordt een collecte gehouden ter dekking van de kosten. Aanvang: 14.30 uur.

Er is deze periode zo veel te doen in Weesp dat de agenda niet op een pagina past. Kijk voor nog meer activiteiten op pagina 25!

Een week lang: Kerst met Kroos in Theaterpand Weesp.