Zondag 28 december in de City: 'De toverketel van Swiegel Miegel'.
Zondag 28 december in de City: 'De toverketel van Swiegel Miegel'. Foto: Bert Speelman

Vervolg van pagina 11.

maandag 22 december

Inloop Seniorweb

Seniorweb houdt elke maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur een inloopochtend in De Bibliotheek aan de Oudegracht. De vrijwilligers geven informatie over cursussen en bieden hulp en ondersteuning bij problemen met computers, tablets en smartphones.

Kerstdansshow

Dansstudio Van Harten sluit het jaar af met voorstellingen in Theaterpand Weesp. Op maandag 22 december geven alle selectiegroepen van de dansschool acte de présence in een afwisselende kerstdansshow. Daarnaast zullen de dansers van de nieuwe vooropleiding voor het eerst in actie komen. De voorstellingen vinden plaats om 17.30 uur, 19.30 uur en 21.00 uur. Kaarten voor de voorstelling kosten 5 euro en kunnen gereserveerd worden via www.dansstudiovanharten.nl.

dinsdag 23 december

Mamacafé

In De Bibliotheek aan de Oudegracht wordt dinsdag 23 december een Mamacafé gehouden. Vaders, moeders en jonge kinderen kunnen elkaar hier ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Tijd: van 10.00 tot 11.30 uur.

woensdag 24 december

Kerstbestand carillon

Wereldwijd staan beiaardiers op kerstavond (woensdag 24 december) stil bij het Kerstbestand van 1914 tijdens de Eerste Wereldoorlog. Vijanden waagden zich uit de loopgraven en vierden samen kerst. Ook in Weesp wordt ter herdenking om 19.14 uur precies door Kit Miles 'Stille nacht' gespeeld op het carillon van de St. Laurenstoren.

zondag 28 december

De toverketel

De City of Wesopa viert de kerstvakantie met een goochelvoorstelling voor de jeugd. Goochelaar Hilbert Geerling voert zondag 28 december 'De toverketel van Swiegel Miegel' op. Swiegel Miegel is lelijk, achterbaks, gemeen en verschrikkelijk vals. Ze eet kinderen het liefst met mayonaise en ketchup. Volwassenen verandert ze in kikkers voor haar verzameling. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Aanvang: 14.00 uur. Entree: kinderen € 7,50, volwassenen € 10,-. Kaarten zijn te koop via wesopa.nl.

Top 2000-concert

De Weesper coverband Orphan-P strijkt voor het vierde jaar op rij neer bij De Adelaar voor het Top 2000-concert. Op zondag 28 december kan jong en oud genieten van de muzikale hoogtepunten van de afgelopen vijftig jaar. De zevenmansformatie speelt een gevarieerd programma waarin alle decennia van de popmuziek zijn gedekt. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten zijn voor € 7,50 per stuk te verkrijgen via www.orphan-p.nl.

zondag 28 december tot zondag 28 december

Livemuziek

Zondagmiddag 28 december van 13.00 tot 17.00 uur speelt B.O.O.M 'unplugged' bij Paviljoen Uit en Meer. Vrij toegang. B.O.O.M is de band van de Weespers Geert-Jan Hoek en Eline van Tijn. Ze spelen eigen repertoire en bekende nummers in New Orleans-style, funky en jazzy, blues en R&B. Zie ook B.O.O.M op Facebook of beluister hun muziek op Spotify.

doorlopend

Erika Dekker

In Het Lichthuis aan het Waagplein is werk te zien van Erika Dekker. Het gaat om realistische, figuratieve en abstracte schilderijen in acrylverf.

Jilles Molenaar

Jilles Molenaar exposeert tot en met 4 januari in De Bibliotheek aan de Oudegracht. De expositie heeft als naam 'Kleur-en-Pracht' en omvat kleurrijke landschappen en stillevens. De schilderijen zijn te zien tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Speelgoedkast

In december neemt de berg speelgoed in veel gezinnen toe. Wie van wat speelgoed af wil en dat speelgoed een tweede leven wil geven, kan terecht in de Geef-en-neem-kast in het Centrum voor Jeugd en Gezin. Anderen kunnen dit speelgoed dan gratis meenemen. Het CJG / Consultatiebureau is gevestigd in het gezondheidsgebouw aan de Hugo de Grootlaan.

Jazzproject

De Weesper jazzpianist Roy Mock is bezig een jazzclub op te richten die maandelijks jazzconcerten en jamsessies in Weesp gaat organiseren. Het doel is het promoten van jazz in Weesp. Voor de concerten wordt gedacht aan bekende en/of opkomende artiesten en groepen. Het plan is om de activiteiten onder te brengen in een stichting. De initiatiefnemer zoekt zowel bestuursleden voor de stichting als andere vrijwilligers. Mensen met interesse in het jazzproject mogen mailen naar roymock@hotmail.com.