Wethouder Eijking overhandigt het glaskunstwerk aan Andrea Rook. Links de maker van het werk: Ton-Hoe Lau.
Wethouder Eijking overhandigt het glaskunstwerk aan Andrea Rook. Links de maker van het werk: Ton-Hoe Lau. Foto: André Verheul

'Dit is het mooiste werk, past goed in mijn huis'

WEESP - Andrea Rook uit Weesp kreeg zaterdagavond een werk van glaskunstenaar Ton-Hoe Lau overhandigd. Ze is de winnaar van de winkelactie Tussen Kunst en Kerst, die dit jaar voor het eerst was georganiseerd.

In winkels en restaurants stonden afgelopen maand kunstwerken van Weesper kunstenaars. Het winkelend publiek werd uitgedaagd op zoek te gaan naar wat hij of zij het mooist vond. Online of via een bon uit het WeesperNieuws kon vervolgens worden meegedongen naar het favoriete kunstwerk. Dat leverde ruim 200 inzendingen op, sterk verdeeld over de uiteenlopende kunstwerken. Vrijdagavond werd op Radio Weesp de winnaar getrokken: Andrea Rook. Ze was blij verrast. "Ik vond dit veruit het mooiste kunstwerk. Daarom heb ik er ook op gestemd. Het past goed in ons huis, de kleur rood komt mooi terug. Ik heb al een plekje vrijgemaakt", zei ze. De winkeliers bieden haar het kunstwerk aan. Wethouder Peter Eijking sprak zijn waardering uit voor Tussen Kunst en Kerst. De initiatiefnemers zijn tevreden over deze nieuwe actie. Een vervolg in 2015 ligt voor de hand.