In de City draait zondag 4 januari de familiefilm Wiplala.
In de City draait zondag 4 januari de familiefilm Wiplala.

dinsdag 23 december

Mamacafé

In De Bibliotheek aan de Oudegracht wordt dinsdag 23 december een Mamacafé gehouden. Vaders, moeders en jonge kinderen kunnen elkaar hier ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Tijd: van 10.00 tot 11.30 uur.

woensdag 24 december

Kerstbestand

Wereldwijd staan beiaardiers op kerstavond (woensdag 24 december) stil bij het Kerstbestand van 1914 tijdens de Eerste Wereldoorlog. Vijanden waagden zich uit de loopgraven en vierden samen Kerst. Ook in Weesp wordt ter herdenking om 19.14 uur precies door Kit Miles 'Stille nacht' gespeeld op het carillon van de St. Laurenstoren.

zondag 28 december

De toverketel

De City of Wesopa viert de Kerstvakantie met een goochelvoorstelling voor de jeugd. Goochelaar Hilbert Geerling voert zondag 28 december 'De toverketel van Swiegel Miegel' op. Swiegel Miegel is lelijk, achterbaks, gemeen en verschrikkelijk vals. Ze eet kinderen het liefst met mayonaise en ketchup. Volwassenen verandert ze in kikkers voor haar verzameling. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Aanvang: 14.00 uur. Entree: Kinderen € 7,50 Volwassenen € 10,-. Kaarten zijn te koop via wesopa.nl.

Top 2000 concert

De Weesper coverband Orphan-P strijkt voor het vierde jaar op rij neer bij De Adelaar voor het Top 2000 concert. Op zondag 28 december kunnen jong en oud hier genieten van de muzikale hoogtepunten van de afgelopen vijftig jaar. De zevenmans formatie speelt een gevarieerd programma waarin alle decennia van de popmuziek zijn gedekt. Aanvang: 20 uur. Kaarten zijn voor €7,50 te koop via www.orphan-p.nl.

De Ontdekking

Alweer voor de vijftiende keer organiseert Nico Pronk in zijn atelier een tentoonstelling van werk van zijn cursisten. Al het materiaal is tijdens cursussen in 2014 gemaakt. Pronk ruimt voor deze expositie graag zijn atelier op, haalt eigen werk van de wanden en zorgt dat het werk van de cursisten zo aantrekkelijk mogelijk wordt gepresenteerd. Er zijn er onder meer model- en portrettekeningen, landschappen, vrij werk, stillevens en stadsgezichten te bewonderen. De materialen die zijn gebruikt variëren van potlood tot acrylverf, inkt, pastelkrijt, gemengde technieken en meer. Iedereen is welkom op zondag 28 december tussen 11.00 en 17.00 uur in Atelier de Ontdekking, adres: Achtergracht 105.

zondag 28 december

B.O.O.M

Zondagmiddag 28 december van 13.00 tot 17.00 uur speelt B.O.O.M 'unplugged' bij Paviljoen Uit en Meer. Vrij toegang. B.O.O.M is de band van de Weespers Geert-Jan Hoek en Eline van Tijn. Ze spelen eigen repertoire en bekende nummers in New Orleans style, funky en jazzy, blues en R&B. Zie ook B.O.O.M op Facebook of beluister hun muziek op Spotify.

zaterdag 3 januari

Wijkoverleg

Wijkoverleg Hogeweij houdt zaterdag 3 januari een nieuwjaarsreceptie in het Grand Café van de Hogeweyk. Wijkbewoners zijn van harte welkom elkaar een goed Nieuwjaar te wensen. Tijd van 16.00 tot 18.00 uur.

Weesper Moppen

De Weesper Moppen heffen op zaterdag 3 januari 2015 het glas op het nieuwe jaar. Donateurs, adverteerders, leden en iedereen die de carnavalsvereniging een warm hart toedraagt is van harte welkom. Aanvang: 15.00 uur in La Ruelle, Slijkstraat 53.

zondag 4 januari

Wiplala

De scholen hebben vakantie, en dan houdt de City altijd een filmmiddag voor kinderen. Zondag 4 januari wordt de film Wiplala vertoond, naar het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt. Wiplala is een heel klein mannetje dat bij toeval in het keukenkastje gevonden wordt door het negenjarige zoontje van de familie Blom. Een spannend avontuur over hele kleine mensen in een hele grote wereld. Aanvang: 14.00 uur entree € 5,-.

maandag 5 januari

Taalcursus

Stichting Vrouwen van Weesp gaat een Nederlandse en Engelse taalcursus voor beginners geven. Vrouwen die belangstelling hebben voor deze cursussen kunnen zich vanaf maandag 5 januari 2015 aanmelden. Voor meer informatie over deze cursussen kan worden gebeld met 06 - 43 981 582. Langskomen op het spreekuur kan ook: elke maandag van 13.00 tot 15.00 uur en elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur in gebouw Papelaan 99.

maandag 5 januari

Cursus Picasa

Bij Seniorweb Weesp start op maandag 5 januari 2015 een cursus Picasa (fotobewerking). De cursus bestaat uit drie dagdelen en wordtgehouden in De Bibliotheek. De kosten bedragen € 40,00 voor de cursus en € 11,00 voor het lesboek. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: weesp@swleercentra.nl.

woensdag 7 januari

Meezingavond

Er is woensdag 7 januari een meezingavond in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Een accordeonist zorgt voor de muzikale begeleiding. Aanvang: 20.00 uur. Deelname is gratis.

Dirk Scheele

Dirk Scheele komt woensdag 7 januari naar de City om de jongste inwoners van Weesp te vermaken met zijn voorstelling 'Op de boerderij'. Dirk heeft dieren, een hoooiberg, een schuur en een traktor... maar verder is het erg stil op de boerderij. Tijd voor een feestje. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Aanvang 14.00 uur en 16.00 uur, entree € 7,50.

Literatuurkring

De Weesper Literatuurkring bespreekt in januari 'Een vlucht regelwulpen' van Maarten 't Hart. Maarten, een jonge hoogleraar celbiologie, staat onhandig in het leven. In het boek komen psychologische vragen en levensvragen aan de orde die de lezer ook zichzelf moet durven stellen. De kring komt bij elkaar op woensdag 7, 14 en 21 januari van 20.00 tot 22.00 uur in Het Lichthuis aan het Waagplein. Aanmelden voor gratis deelname kan bij gespreksleider ds. W.J. Lamfers: 0294 - 411629 / wjlamfers@hetnet.nl.

donderdag 8 januari

Film: Pride

De Britse mijnwerkersstaking van 1984 was een uitputtingsslag van bijna een jaar tussen de vakbonden en premier Thatcher. De stakende mijnwerkers kregen steun vanuit onverwachte hoek: namelijk van homoactivisten. Hierop is een film gebaseerd, Pride, op donderdag 8 januari te zien in de City. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-.

doorlopend

Buurthuis

Buurtvereniging De Achtergracht houdt elke dinsdag en donderdag een buurthuis in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan. Tussen 13.00 tot 16.30 uur kunnen buurtbewoners hier komen sjoelen, kaarten, biljarten en een praatje maken.

Erika Dekker

In Het Lichthuis aan het Waagplein is tot eind december werk te zien van Erika Dekker. Het gaat om realistische, figuratieve en abstracte schilderijen in acrylverf.

Jilles Molenaar

Jilles Molenaar exposeert tot en met 4 januari in De Bibliotheek aan de Oudegracht. De expositie heeft als naam Kleur-en-Pracht en omvat kleurrijke landschappen en stillevens. De schilderijen zijn te zien tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Speelgoedkast

Door de feestdagen is de berg speelgoed in veel gezinnen weer groeiende. Wie van wat speelgoed af wil en dat speelgoed een tweede leven wil geven, kan terecht in de Geef-en-neem-kast in het Centrum voor Jeugd en Gezin. Anderen kunnen dit speelgoed dan gratis meenemen. Het CJG / Consultatiebureau is gevestigd in het gezondheidsgebouw aan de Hugo de Grootlaan.

Jazzproject

Roy Mock is bezig een jazzclub op te richten die maandelijks jazzconcerten en jamsessies in Weesp gaat organiseren. Het doel is het promoten van jazz in Weesp. Voor de concerten wordt gedacht bekende en/of opkomende artiesten en groepen. Het plan is om de activiteiten onder te brengen in een stichting. Mock zoekt zowel bestuursleden voor de stichting als andere vrijwilligers. Mensen met interesse kunnen mailen naar roymock@hotmail.com.

De cursisten van Nico Pronk houden zondag 28 december een expositie.