Als een honingraat die wordt leeggezogen, zo ziet de flat er uit.
Als een honingraat die wordt leeggezogen, zo ziet de flat er uit. Foto: Christian Pfeiffer

Flat is klaar voor de sloop

WEESP - De laatste dagen van de Kosterverlorenflat bij winkelcentrum Hogeweij zijn ingegaan. Werklieden zijn druk bezig met het slopen van de betonnen kolos.

Als een honingraat die wordt leeggezogen, zo ziet de flat er uit. De slopers pulken in de flat een voor een de inrichting uit de betonnen structuur. Door de aanwezigheid van asbest is voor deze sloopmethode gekozen. Het werk is begonnen aan de kant van het winkelcentrum en de slopers banen zich langzaam een weg richting de andere kant van de flat. Rond februari moet de flat leeg zijn. Een lege blokkendoos staat er dan slechts nog. Die wordt vervolgens gesloopt. De Kosterverlorenflat kwam eind vorig jaar leeg te staan nadat het definitieve besluit viel om het gebouw te vervangen door nieuwbouwwoningen.

Sloopmethode heeft met asbest te maken

Het is hiermee de eerste flat die in Weesp wordt gesloopt. De andere flats, zoals de Meidoornflat, de Ingelandenflat, de Sinnigvelderflat en de Keulsevaartflat zijn opgeknapt en kunnen weer tientallen jaren mee. Op de plek van de Kosterverlorenflat gaat Ymere huurwoningen in het middensegment bouwen, net zoals het nieuwe rijtje eengezinswoningen aan de Papelaan. Ook de plannen om winkelcentrum Hogeweij op te knappen, zijn terug. Dat moet tegelijkertijd plaatsvinden. Een exacte planning is er nog niet.