Daniëlle Meyer en Sara Kroos zijn Weespers van het Jaar 2014 vanwege hun theaterschool Zone 1380 en het Theaterpand Weesp.
Daniëlle Meyer en Sara Kroos zijn Weespers van het Jaar 2014 vanwege hun theaterschool Zone 1380 en het Theaterpand Weesp. Foto: Foto: Christian Pfeiffer

Niet één, maar twee aanwinsten

WEESP - Als we het papier om de award weghalen, is de reden van ons onverwachte huisbezoek ineens duidelijk. Daniëlle Meyer en Sara Kroos kijken elkaar met grote ogen aan. Verrast en vereerd tegelijk. Wat volgt is een uitbundige reactie: lachen, gieren, brullen en drie dikke zoenen voor het WeesperNieuws. Daarna dringt de tekst van het juryrapport pas door. Een blik van verstandhouding. Een van de dames moet even slikken. "Weesper van het Jaar. Goh. Jeetje. Dat meen je niet...!"
Daniëlle Meyer en Sara Kroos zijn de allereersten die door het WeesperNieuws zijn uitgeroepen tot Weesper van het Jaar.

Sara Kroos en Daniëlle Meyer zijn Weespers van het Jaar 2014

Hun Theaterschool Zone 1380 en Theaterpand Weesp aan de Herengracht vormen een aansprekende en spraakmakende nieuwe activiteit in Weesp. Het is een voorbeeld van uitzonderlijk ondernemerschap en succesvolle doenersmentaliteit. Daniëlle en Sara bieden de gelegenheid aan kinderen en jongeren om hun theatertalenten te ontdekken en te ontplooien. Daarnaast zorgden ze voor een aansprekende aanvulling op het theateraanbod in Weesp. De voorstellingen in het Theaterpand trekken bezoekers naar Weesp.

Ook draagt Zone 1380 maatschappelijk een steentje bij, om te beginnen met de nieuwe activiteit Weesp Got Talent. Dit alles vergroot de positieve uitstraling van Weesp, zowel binnen als buiten de stad.

Theaterpand en Zone 1380 hebben Weesp nog mooier gemaakt

In alles zijn Daniëlle en Sara met hun activiteiten laagdrempelig, inspirerend en uitnodigend. Kortom: Zone 1380 en het Theaterpand Weesp hebben Weesp in 2014 nog mooier gemaakt. Het zijn niet één, maar twee regelrechte aanwinsten voor Weesp.

Daniëlle: "Het is zo ontzettend druk met het Theaterpand. We zeiden net tegen elkaar: waar zijn we aan begonnen. Echt, we zijn er dag en nacht mee bezig, man. Het is een geweldige eer om nu Weespers van het Jaar te zijn." Sara: "En dan ook nog als allereerste. Echt een eer! Dank jullie wel."

Veel meer op pagina 2 en 3.