Dirk Scheele is woensdag 7 januari in de City met 'Op de boerderij'.
Dirk Scheele is woensdag 7 januari in de City met 'Op de boerderij'.

zaterdag 3 januari

Wijkreceptie

Wijkoverleg Hogeweij houdt zaterdag 3 januari een nieuwjaarsreceptie in het Grand Café van De Hogeweyk. Wijkbewoners zijn van harte welkom elkaar een goed nieuwjaar te wensen. Tijd: van 16.00 tot 18.00 uur.

Moppenborrel

De Weesper Moppen heffen op zaterdag 3 januari 2015 het glas op het nieuwe jaar. Donateurs, adverteerders, leden en iedereen die de carnavalsvereniging een warm hart toedraagt is van harte welkom. Aanvang: 15.00 uur in La Ruelle, Slijkstraat 53.

zondag 4 januari

Wiplala

De scholen hebben vakantie en dan houdt de City altijd een filmmiddag voor kinderen. Zondag 4 januari wordt de film 'Wiplala' vertoond, naar het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt. Wiplala is een heel klein mannetje dat bij toeval in het keukenkastje gevonden wordt door het negenjarige zoontje van de familie Blom. Wanneer hij per ongeluk het hele gezin net zo klein tinkelt als hijzelf, begint een spannend avontuur over hele kleine mensen in een hele grote wereld. Aanvang: 14.00 uur, entree € 5,-.

maandag 5 januari

Cursus Picasa

Bij Seniorweb Weesp start op maandag 5 januari 2015 een cursus Picasa (fotobewerking). De cursus bestaat uit drie dagdelen en wordt gehouden in De Bibliotheek. De kosten bedragen € 40,00 voor de cursus en € 11,00 voor het lesboek. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: weesp@swleercentra.nl.

Taalcursus vrouwen

Vrouwen van Weesp gaat een Nederlandse en Engelse taalcursus voor beginners geven. Vrouwen die belangstelling hebben voor deze cursussen kunnen zich vanaf maandag 5 januari 2015 aanmelden. Voor meer informatie over deze cursussen kan worden gebeld met 06-43 981 582. Langskomen op het spreekuur kan ook: elke maandag van 13.00 tot 15.00 uur en woensdag van 10.00 tot 12.00 uur in gebouw Papelaan 99.

dinsdag 6 januari

Breicafé/buurthuis

Buurtvereniging De Achtergracht opent vanaf dinsdag 6 januari elke dinsdagmiddag het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan voor een breicafé. Terwijl de dames breien - er is een expert aanwezig voor tips en/of hulp - kunnen heren een biljartje leggen. Van 13.00 tot 16.30 uur.

woensdag 7 januari

Meezingavond

Er is woensdag 7 januari een meezingavond in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Een accordeonist zorgt voor de muzikale begeleiding. Aanvang: 20.00 uur. Deelname is gratis.

Dirk Scheele

Dirk Scheele komt woensdag 7 januari naar de City om de jongste inwoners van Weesp te vermaken met zijn voorstelling 'Op de boerderij'. Dirk heeft dieren, een hoooiberg, een schuur en een traktor... maar verder is het erg stil op de boerderij. Tijd voor een feestje. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Aanvang 14.00 uur en 16.00 uur, entree € 7,50.

Literatuurkring

De Weesper Literatuurkring bespreekt in januari 'Een vlucht regelwulpen' van Maarten 't Hart. Maarten, een jonge hoogleraar celbiologie, staat onhandig in het leven. In het boek komen psychologische vragen en levensvragen aan de orde die de lezer ook zichzelf moet durven stellen. De kring komt bij elkaar op woensdag 7, 14 en 21 januari van 20.00 tot 22.00 uur in Het Lichthuis aan het Waagplein. Aanmelden voor gratis deelname kan bij gespreksleider ds. W.J. Lamfers: 0294-411629 / wjlamfers@hetnet.nl.

donderdag 8 januari

Film: 'Pride'

De Britse mijnwerkersstaking van 1984 was een uitputtingsslag van bijna een jaar tussen de vakbonden en premier Thatcher. De stakende mijnwerkers kregen steun vanuit onverwachte hoek: namelijk van homoactivisten. Hierop is een film gebaseerd, 'Pride', op donderdag 8 januari te zien in de City. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-.

zaterdag 10 januari

'Vreemd Volk'

Maartje en Kine spelen in de City hun voorstelling 'Vreemd Volk'. Met elf verschillende muziekinstrumenten, een verfrissende blik op de actualiteit en een ontwapenende aanwezigheid op het podium brengt het duo op een eigenwijze manier het oude cabaret terug in het theater. Datum: zaterdag 10 januari 20.30 uur. Entree: € 16,50.

zondag 11 januari

'Lieve Briefjes'

Stand-upcomedian Cindy Pieterse is de huisbespeler van Theaterpand Weesp. Eens per maand speelt zij haar hilarische, gezellige, persoonlijke én actuele 'Lieve Briefjes'. Pieterse dartelt en dendert op geheel eigen wijze door de actualiteit en het dagelijks leven. Datum: zondag 11 januari, aanvang: 15.00 uur. Entree € 7,50. Reserveren via www.zone1380.nl.

donderdag 15 januari

Vrouwen van Nu

Op uitnodiging van Vrouwen van Nu komt Ella Halma donderdag 15 januari naar Weesp om te vertellen over 'vergeten groenten'. Ook zijn er hapjes om te proeven en recepten om mee naar huis te nemen, Locatie: Rabobank Weesp. Aanvang 20.00 uur. Leden gratis, niet-leden betalen € 2,50.

vrijdag 16 januari

In verf verhaald

Diane Kostman gaat in Bibliotheek Weesp de cursus 'In verf verhaald' geven. De startdatum is vrijdag 16 januari. In deze cursus van acht lessen wordt gekeken naar de verhalen die kunstwerken ons vertellen en welke symboliek de kunstenaar heeft gebruikt. De kosten voor de cursus bedragen € 88,- inclusief een syllabus. Opgeven kan via diana.kostman@casema.nl of 035-8884795.

zaterdag 17 januari

'Helena'

Theatergroep Aluin speelt '(it sucks to be) Helena'. Een bittere komedie, geschreven door Erik Snel, geregisseerd door Daphne de Bruin en gespeeld door Dennis Coenen, Victorine Plante en Klaas Postmus. '(it sucks to be) Helena' is 17 januari om 20.30 uur te zien in de City of Wesopa. Tien jaar lang voerde Griekenland oorlog met Troje. Duizenden mensen zijn gesneuveld en Troje is volledig verwoest. Voor wat? Voor haar. Voor Helena, die een oorlog waard blijkt te zijn. Maar vindt zij dat zelf ook? Heeft zij om deze oorlog gevraagd? Helena is, net als de mensen die voor haar zijn gestorven, het slachtoffer van haar schoonheid. Prijs: € 15,50.

zondag 18 januari

Voor (on)gelovigen

Cabaretier Sara Kroos, predikant Tom Mikkers en tekstschrijver Coot van Doesburgh sloegen een jaar geleden de handen ineen voor een dienst die voor iedereen toegankelijk zou zijn. Gelovig, ongelovig en alles daar tussenin. Een experiment met verhalen, zo nu en dan een lach, liedjes en kleine en grote vragen uit de hoge hoed. Dit experiment was een groot succes en de dienst wordt ook dit seizoen eens per kwartaal gehouden. Met medewerking van toetsenist Martijn Breebaart. Datum: zondag 18 januari in Theaterpand Weesp, aanvang: 15.00 uur. Entree € 8,50, inclusief omgekeerde collecte en zoets van het huis. Reserveren via www.zone1380.nl.

doorlopend

Jilles Molenaar

Jilles Molenaar exposeert tot en met 4 januari in De Bibliotheek. De expositie heeft als naam Kleur-en-Pracht en omvat kleurrijke landschappen en stillevens. De schilderijen zijn te zien tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Speelgoedkast

Door de feestdagen is de berg speelgoed in veel gezinnen weer gegroeid. Wie van wat speelgoed af wil en dat speelgoed een tweede leven wil geven, kan terecht in de Geef-en-neem-kast in het Centrum voor Jeugd en Gezin. Anderen kunnen dit speelgoed dan gratis meenemen. Het CJG / Consultatiebureau is gevestigd in het gezondheidsgebouw aan de Hugo de Grootlaan.

Jazzproject

Jazzpianist Roy Mock wil een jazzclub oprichten die maandelijks jazzconcerten en jamsessies in Weesp gaat organiseren. Het doel is om jazz in Weesp te promoten. Hij zoekt bestuursleden en vrijwilligers. Mensen met interesse kunnen een mailtje sturen naar roymock@hotmail.com.

In 'Pride' krijgen de stakende mijnwerkers steun uit onverwachte hoek.