Rona en Marco in hun nieuwe winkel.
Rona en Marco in hun nieuwe winkel. Foto: Jessica de Jong

Puff Store: 'E-sigaret is een uitkomst'

BUSSUM - De Puff Store is sinds kort verhuisd van de Brinklaan naar de Kapelstraat en dat bevalt het Bussumse ondernemerspaar Rona Dijkstra en Marco Angilella erg goed.

Het duo woonde een tijdje in Italië waar Marco vandaan komt en beide waren ze zware rokers. Marco:"Wij zijn zelf in augustus 2012 gestart met het dampen van de elektronische sigaret en dat beviel ons erg goed. Toen we in Nederland op vakantie waren bleek dat we niet aan onze dampvloeistof konden komen. In Italië zitten deze winkels overal, maar in Nederland was het niet te vinden." Het duo besloot daarop om zelf een winkel te openen en hun enthousiasme te delen. Ze kozen voor Puff omdat dit volgens hen een betrouwbaar merk is. Marco: "Het is een groot bedrijf dat de kwaliteit van de vloeistoffen ISO-gecertificeerd geproduceerd. Dit gebeurt in Italië in een laboratorium met uitsluitend pure grondstoffen. Alles is streng gecontroleerd en voldoet aan hoogste kwaliteitsnormen. We zijn daarom iets duurder dan andere winkels, maar wij gaan voor kwaliteit." Rona: "Het is een misverstand dat het schadelijk of zelfs schadelijker zou zijn dan een sigaret. We hebben hier op tafel vele publicaties en onderzoeken die dat ook onderbouwen. Bij het elektronisch roken ontstaat geen verbranding, maar verdamping. De Puff E-sigaret, ook wel damper, elektronische of e-sigaret genoemd, biedt rokers een veel minder schadelijk alternatief voor de traditionele sigaret. Je kunt kiezen voor een variant met of zonder nicotine. Er zijn wel duizend smaakcombinaties, van tabak en fruit tot koffie en menthol."
Volgens het duo is de elektronische sigaret een uitkomst voor mensen die op zoek zijn naar een alternatief. "Onze klanten stappen af van het roken met de e-sigaret en bouwen dan langzaam de nicotine af. De meesten stoppen zo zelfs helemaal met roken. Het is wel echt een persoonlijk proces. Ook de handeling van het roken is vaak een verslaving. Hoelang het duurt voordat je van het roken af bent met de e- sigaret verschilt per persoon. Sommigen doen dat meteen en anderen geleidelijk."