Afbeelding

Mijn Naarden

NAARDEN - De zomervakantie is in volle gang. Veel Naarders zetten de komende tijd koers naar hun vakantiebestemming. Om deze leegloop een beetje te compenseren, vragen we een aantal inwoners om 'hun Naarden' in kaart te brengen. Deze week: Gerda Hafkamp, vestingbewoonster, eigenaresse van Natuurlijk! in de Marktstraat en secretaris van de Ondernemersvereniging Naarden-Vesting (OVNV).

Mijn Naarden
Hier voel ik me veilig en vertrouwd. De sfeer is goed, alles is op loopafstand en bijna alle voorzieningen zijn hier te vinden.

Terras
Ben een echte terrastijger: dus Het Wapen van Naarden voor mijn flesje Prosecco en lekker zingen op bekende nummers; Op Hout voor een goed glas wijn en lekker kletsen met bekenden; Fine voor een flesje Chardonnay op het terras in de avondzon.

Leukste Naarder
Ik vind zoveel mensen leuk, maar de laatste maanden heb ik veel plezier met de vrijwilligers van de Evenementencie van de Vestingzondagen.

Gebouw
Het stadhuis. De schepenkamer, de krakende vloeren, het uitgesleten trapje.

Restaurant
Bij Acquavite hebben we onlangs buiten geluncht. Heerlijk eten en prachtige natuur.

Vereniging
Ik ben bestuurslid van de ondernemersvereniging en probeer nog meer mensen naar De Vesting te krijgen.

Familie-uitje
Een dagtocht: beginnen met een Vestingvaart, daarna naar het Weegschaalmuseum en afsluiten met een hapje in de voormalige bakkerij.

Evenement
Koningsdag, daar heerst elk jaar zo'n nostalgische sfeer.

Groene plek
Achter Acquavite heb je een soort van kom, omringd door hoge wallen en veel bomen. Jaren geleden trad daar onder andere Liesbeth List op. Iedereen nam stoeltjes, kleden en picknickmanden mee. We dansten op blote voeten, heerlijk.

IJs
Dat haal ik bij mijn buurman Jeffrey van De Ster. Ik mag van hem regelmatig een nieuwe smaak uitproberen, van de week nog rabarber, en zijn bonbons zijn ook niet te versmaden.

Zwemmen
In mijn blootje in de zee met hoge golven en dan hand in hand staan met mijn man Han. In Naarden vind ik het allemaal een beetje eng met die waterplanten aan mijn voeten, brrrrr.

Deel 1 van Gerda's favoriete familie-uitje.
De groene plek achter Aquavite.
De nostalgie van Koningsdag in Naarden.
Krakende vloeren..